IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за косата след тренировка

31 юли 2015 10 25

Как да извлечем максимума?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Колко пъти сте били недоволни заради стърчащата коса, с която излизате от фитнес залата или ужасното нещо, наподобяващо опашка, с което сте тичали в парка?

Говорейки за „ефектите“ след полезните тренировки с приятелки, често ще чуете, че много от тях страдат от косопад или твърде ясно намалял обем в гривата.

Не е необходимо да избирате между това дали да бъдете красиви или във форма. Както винаги, козметичната индустрия има своите решения за всеки един проблем.

Представяме ви начините, с които да се справите с косата след тренировка.

1. Не мийте косата всеки ден

Това е една от най-често срещаните грешки с красотата. Голям брой дами мият косата си всеки път след тренировка, което се превръща в проблем, ако е всеки ден. Нормалният брой на използването на шампоан в банята е не повече от 2-3 пъти в седмицата, без значение колко често се потите. В противен случай рискувате да се сдобиете с още по-мазен скалп, тъй като свръхпроизводството на себум ще е естествената реакция на тялото да се хидратира.

2. Дълбока хидратация с балсам

За да защитите косата след стреса от шампоана, използвайте винаги балсам. Най-добре е, ако го комбинирате със защитен продукт, който да предпазва косъма от вредни атмосферни условия като топлина, директно слънце и други.

3. Не връзвайте стегнато

Ластиците и лентите за коса може да ви се виждат като единствения начин да изкарате дългата тренировка без да получите нервен срив заради постоянното падане на кичури, но не е точно така. Ако стягате прекалено много, рискувате болки по главата и падане на коса.

4. Използвайте шал

Красивият аксесоар не просто ще ви накара да изглеждате като с прическа, но и ще предпази косъма и скалпа от допълнително омазняване и изпотяване, тъй като ще се яви като естествена преграда между лицето и косата ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари