IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навиците на хората с красива коса – част 2

10 август 2015 08 41

Допълнете красивата си рутина

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Красивата коса може и да зависи до голяма степен от генетиката, но в действителност не е само това.

Дори и да сте природно дарени със здрав, силен и лъскав косъм, това далеч не означава, че цял живот ще сте така.

За щастие, обратното също е валидно. Тайната на красивата грива се крие в правилната грижа за нея – нещо, за което тя щедро се отплаща със здрав вид.

След първата част, дойде време и за втората такава, обобщаваща навиците, които имат дамите със завидни коси.

Представяме ви нещата, които трябва да послужат като пример и по тях да сверим часовниците за това, което изпускаме.

1. Те хидратират всяка седмица

Подобно на кожата, косата също има нужда от хидратация. Това е един от съветите, зад които както фризьори, така и дерматолози застават. Трябва да хидратирате дълбоко косата със специална маска, за да поддържате нейния вид.

2. Те носят шапки

Слънцето успява да дехидратира косата до такава степен, че я изсушава. Това, което можете да направите, за да спрете този процес е да носите шапка. По този начин предпазвате косъма, но и скалпа, който също е изложен на риск от изгаряне.

3. Те не си пипат често косата

Ако искате да намалите вредите от всякакъв вид, то по-добре дръжте пръстите си далеч от косата. Постоянното пипане води до накъсване, изсушаване и цъфтене на краищата. Също така избягвайте твърде стегнатите конски опашки – вместо това можете да изглеждате красиви и с прибрана от фиба коса шал.

4. Те се решат правилно

Да решете косата си е добро нещо, но и с това не трябва да се прекалява. Твърде интензивните движения и грубото дърпане накъсват косъма и отслабват неговата структура. Използвайте дървени инструменти като гребени и четки и никога не решете гривата, докато е мокра.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари