IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зеленчуци за светла кожа

5 април 2016 07 40

Кои са подходящи?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Топлите летни дни вече съвсем не са далеч и със сигурност няма начин да пропуснете защитата за кожата.

Различните продукти осигуряват достатъчна грижа за нежната кожа на лицето и можете спокойно да се радвате на слънчевите лъчи.

Почерняването и потъмняването на цялото тяло е неминуем ефект през летните месеци, дори и да не е търсен и целенасочен.

В случай, че сте от дамите, които искат да запазят светлия цвят на кожата си, предлагаме естествен начин, по който да постигнете това.

Ето и зеленчуците с изсветляващ ефект.

Домати

Вземете два домата и ги разбийте в блендер, докато получите фина паста. Нанесете я върху желаната зона. Веднъж поставена, сместа изсъхва бързо. За да сте сигурни, можете да нанесете втори слой.

Предимства: Антиоксидантите в доматите се борят с вредите, нанесени на клетките и намаляват зачервяването на кожата. Освен това, зеленчукът спокойно може да влезе в ролята на естествен слънцезащитен продукт.

Гел от алое вера

Изстискайте гела от листа алое вера, ако имате, или си купете направо гел от алое вера. Смесете с няколко капки лимонов сок и разбъркайте, докато получите лесна за разнасяне смес. Оставете да действа върху тялото за 20 минути и след това изплакнете с хладка вода.

Предимства: Гелът действа като защитен слой на кожата и регенерира нанесени вреди като изгаряне и зачервяване.

Картоф

Смелете един картоф с малко лимонов сок, докато получите консистентна смес. Нанесете върху засегнатата зона и оставете да подейства за 15 минути. Изплакнете обилно с хладка вода.

Предимства: Картофите се смятат за най-добрия естествен начин да се отървете от тен върху кожата и да успокоите изгаряне и зачервяване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари