IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на кафето за красотата

25 октомври 2016 05 00

Какви са те?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Кафето – тази ободряваща и толкова приятна топла напитка, която може да върне настроението ви и да ви изпълни с уют.

След като знаем какви ползи има за нас ароматната напитка, какви ли са предимствата ѝ, свързани с красотата?

Днес сме се заели с тази задача и след обстойно проучване ви представяме всички предимства на кафето за кожата и косата.

Представяме ви дълго пазените тайни, свързани с влиянието на ароматната напитка върху външния ни вид.

За кожата

Кофеинът помага за справянето с тъмни кръгове и често се открива като основна съставка в много козметични продукти. Той помага за кръвообращението и стягането на кожата в дадени зони от лицето. Освен това, известни са и противостареещите му свойства, които намаляват видимите белези на времето върху кожата.

Фитостеролите запазват хидратирането и осигуряват слънцезащита, а освен това намаляват целулита и стягат кожата. Можете спокойно да използвате утайка от кафе като скраб за лице и тяло.

За косата

Кафето е богато на антиоксиданти, които се справят успешно с увредена коса и предотвратяват накъсванията. Кафето стимулира растежа на косъма и същевременно го прави по-плътен и здрав.

Много често на пазара се откриват продукти именно с кафе като основна съставка, тъй като то помага за блясък и сияйност на косъма. Малко известно свойство е и ефектът върху замърсяванията и предотвратяване на тяхното натрупване в косата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари