Българката Катя Райкова отново обра дузина награди от провелото се в Калифорния, САЩ международно състезание по маникюр Nailpro.

Над 400 уникални участия бяха регистрирани от професионалисти от различни страни, които се включиха в оспорваната надпревара, състояла се в 15 различни категории. В състезанието участваха доказани корифеи в областта на маникюра от Русия, Китай, Япония, Украйна и др.

Нашето момиче, което влезе в топ 10 за изминалата състезателна година в САЩ, защити титлите си от последните 12 месеца и отново се класира в първата тройка в осем от категориите на престижния форум за нейл арт. Тази година Катя за първи път взе участие и в най-атрактивната и пищна категория Fantasy Nail Art, където завоюва оспорваното второ място.

Катя споделя, че подготовката за подобен род състезание отнема поне два месеца, а за да се представиш на ниво, трябва да се погрижиш за перфектната 3D изработка на модела, както и за цялостна визия по време на представянето.

Костюм, грим, прическа, ръчна изработка на аксесоари и нокти – всичко това е част от магията на състезанието, което се проведе в Лонг Бийч. Темата тази година беше Mermeids, а Катя Райкова с усмивка споделя, че макар и наистина много, усилията са си стрували.

Тя се прибра в България с куп титли и награди, но преди да кацне на родна територия не пропусна да се разходи по алеята на славата в Холивуд и да посети Мексико за кратка слънчева ваканция, далеч от снега у нас.