IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няколко стъпки срещу напуканата кожа на носа

10 март 2017 13 20

Как да подхраним кожата?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Настинката, грипът и сезонните алергии вървят ръка за ръка с хремата и течащия нос, което неизменно води до зачервяване и напукване на кожата. Състоянието е неприятно и дори болезнено, а също така вреди и на външния вид. Добрите новини са, че има начини, с чиято помощ можем да облекчим състоянието..

Гел от алое вера

Важно е да използваме хидратиращ продукт, с който да се подхранва раздразнената кожа на носа. По този начин се предотвратява напукването ѝ. За тази цел можем да използваме гел от алое вера или вазелин.

Хидратиращ продукт с овлажняващи свойства

Да, нанасянето на хидратиращ продукт лекува напуканата кожа, но употребата на такъв, който съдържа и съставки като зехтин, би могъл да предостави допълнителни ползи.

Кожата на лицето не бива да се почиства с гореща вода или сапун

Това правило важи във всички случаи, но особено, когато има напукана кожа по лицето. Сапунът и горещата вода отнемат естествените мазнини на кожата, което допълнително я изсушава и дразни.

Да не трием носа с кърпа

Прекомерното триене може да е причина за напукване на кожата. Вместо това, е препоръчително просто да попием течащия нос.

Подхранване на кожата

Можем просто да смесим масло с витамин Е с евкалиптово масло. Докато витамин Е може да укрепи защитната функция на кожата, евкалиптовото масло помага на запушения нос.

Да поддържаме организма хидратиран

Трябва да консумираме повече течности, за да хидратираме целия организъм, в това число и кожата. Кокосовата вода например не просто предпазва от обезводняване, но и набавя минерали, които подсилват имунната система и повишават енергията.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари