IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 изпитани метода за красива коса

25 април 2017 09 40

Как да защитим косата в слънчевите дни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Времето, когато слънцето грее повече и температурите се повишават е дълго чакан период от годината, но той крие и рискове за косата. Сякаш потта и мръсотията не причиняват достатъчно проблеми на скалпа, горещината допълнително може да изгори косата.

Това не означава, че трябва напълно да се лишим от приятните слънчеви лъчи, просто трябва да подсилим косата. А това можем да постигнем с някои лесни стъпки.

1. Изплакване със зелен чай

Полезният чай може да подпомогне и здравето на косата. За целта следва да подготвим чая както обикновено и след като сме измили косата да я изплакнем с него. Зеленият чай насърчава растежа ѝ и има слънцезащитно свойство.

2. Ябълков оцет

Той е предпочитан от противниците на шампоана, заради свойството му да регулира нивата на себума. Можем да добавим половин чаша оцет към по-голяма чаша хладка вода и да изплакнем косата с разтвора. Косата ще заблести.

3. Бира

Газираната алкохолна напитка е изпитано средство за придаване на блясък. Само трябва да я изплакнем с чаша разредена бира и да наблюдаваме трансформацията на косата си.

4. Черен чай

Подобно на зеления, черният също стимулира растежа на косата. Съдържанието на кофеин в него има същите полезни свойства, което прави напитката идеална за изплакване на косата през по-топлите дни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари