IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ефективни ли са лентите за премахване на черни точки?

17 юли 2017 12 00

И крият ли рискове за кожата?

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Лентите за премахване на черни точки са доста популярни за изчистването на кожата.


Какво обаче е мнението на дерматолозите за този козметичен метод – доколко ефективен е той?

 

Какво представляват тези ленти?

Те съдържат основно лепило и полимер. Когато лентата се намокри, тя се прикрепя към кожата, след това се оставя за 5 – 10 минути, докато изсъхне. Това, което виждаме върху лентата, е мазнината от кожата ни, която вследствие на окислението е придобила черен цвят, заедно с бактерии, мъртви кожни клетки и мръсотия.

Доколко ефективни са лентите?

С тези ленти не може да се случи дълбоко почистване на кожата. Въпреки че остава усещането за по-чиста и по-гладка кожа, лентите не правят нищо, за да предотвратят появата на черните точки.

Достатъчни ли са лентите, за да отпушат порите на кожата?

За тази цел трябва да прибегнем и до други кожни процедури като ретинол, ретиноиди и химически пилинг.

Безопасни ли са лентите за употреба?

Някои хора се притесняват, че те могат да доведат до спукани капиляри, но много рядко употребата на лентите може да причини значителни щети. Въпреки това, кожата може да се раздразни, ако ги използваме често.

Препоръчително е да ги използваме не повече от веднъж седмично. В случай че сме алергични към козметични продукти, трябва да бъдем по-внимателни с употребата на този метод.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари