IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истините, които осъзнах на 30

2 декември 2015 13 45

Един по-зрял поглед върху живота, любовта и работата

Миналата година Скарлет Йохансон навърши 30 години; Снимка: California Style

Миналата година Скарлет Йохансон навърши 30 години; Снимка: California Style

„Не бързай да порастваш. Колкото повече остаряваш, толкова по-бързо минават годините“ – вероятно всички от вас са чували тази мъдрост, когато са били по-малки. За съжаление обаче, това е нещо, което човек осъзнава едва на един по-късен етап от живота си.

Едва ли има нещо, което може да укроти желанието на човек да порасне, да се развива, да бъде голям може би точно колкото са големи мечтите му. И всъщност в това няма нищо лошо – всеки етап от живота ни има своето очарование.

А и както много добре знаем – колкото повече години минават, толкова повече опит натрупваме, а с него и мъдрост. Макар началото на 30-те години да са дори по-малко от половината живот на човек, те са повратна точка.

Навършвайки 30 години, човек има достатъчно добри и лоши преживявания, спомени, копнежи и уроци, благодарение на които осъзнава някои истини. Ето ги и тях:

За живота и работата:

1. Вие сте отговорни за собствения си живот. Във всеки момент имате силата да промените нещо, което ще ви накара да се гордеете със себе си.

2. Не е нужно да говорите, за да бъдете чути. Вместо това показвайте. Понякога думите не трябва само да бъдат изговаряни, а трябва да бъдат доказани с действия. Те „говорят“ много повече, отколкото вашите обещания и признания.

3. Във всяка лоша ситуация има дори 1% нещо положително, за което може „да се хванете“. Само така няма да се поддавате на депресията.

4. В живота на човек има много моменти на самота и съмнения – това е нещо нормално. Те учат и благодарение на тях човек осъзнава накъде е правилно да поеме.

5. Намирането на баланса между нещата, които трябва да направите и нещата, които искате да направите, не е лесно. То обаче е необходимо, ако искате да бъдете щастливи.

6. В живота няма съвпадения. Всичко е отражение на това как мислите, говорите и действате.

7. Ако някой не ви разбира, очевидно той просто не успява. Не губете твърде много време в обяснения какъв е животът ви и какви са вашите цели, за да спечелите нечия подкрепа.

8. Понякога, вместо вашето семейство или приятелите ви, вашите най-големи поддръжници ще бъдат напълно непознати.

9. Бъдете мили с всички, с които се запознавате. Човек никога не знае до кого стои и как това би повлияло на живота му.

10. Направете нещо, защото искате, а не, защото трябва да се впишете в социалните стандарти.

Снимка: California Style

11. Не се притеснявайте от вашите странности (стига, разбира се, те да не пречат на някого) – всеки човек е уникален и именно в това се крие неговият чар.

12. Бъдете мили със себе си. Не се самообвинявайте заради своите слабости. Вместо това просто се опитайте да ги преодолеете.

За любовта и връзките:

13. Не можете да промените другите хора. Това, което може да промените, е начинът, по който вие реагирате на нещата, които не харесвате.

14. Понякога проблемът наистина не е във вас. Спрете да търсите вината само в себе си и си спомнете, че „когато срещнете правилния човек ще разберете защо не се е получило с всички останали преди това“.

15. Никой не може да ви направи „цели“, защото никой не е подходящ да бъде ваша половина. Вие трябва да бъдете самостоятелна личност и едва тогава ще намерите партньор, с когото да се допълвате.

16. Вместо да мислите каква би била идеалната половинка за вас, опитайте се да усъвършенствате себе си, за да станете вие перфектният партньор.

17. Всяка болка отминава рано или късно. Просто имайте търпение.

18. Щастието ви, дори в любовта, зависи изцяло от вас. Не разчитайте някой друг да ви го осигури.

19. Отношенията изискват усилия и старания. Не го забравяйте.

20. Ако не знаете как да се наслаждавате на собствената си компания и на това да бъдете необвързани, то вие никога няма да сте готови за връзка.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари