IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каменната облицовка прави чудеса в дома

16 април 2016 08 00

Тя е подходяща за съвременен и модерен интериор

Снимка: Creative Ideas

Снимка: Creative Ideas

Ще се изненадате какво влияние върху интериора на дома ви ще окаже нещо просто като каменната облицовка. Българският пазар предлага много и различни видове камък (естествен и изкуствен), като той ще ви струва между 30 и 60 лева на кв./м.

Камъкът е материал, който може да се „върже“ с всичко. Поради това той намира приложение във всяка една стая.

За всекидневната

Най-разпространеният модел, в който камъкът се употребява, е създаването на акцентиращ кът. В зависимост от цвета на камъка, интериорът бива боядисан в контрастираща гама. Например за златист пясъчник, бихме използвали бяла боя, на която декоративният зид да изпъкне. Ако имате камина в хола си, не трябва да се колебаете дали да я облицовате в камък, може би бял мрамор? Той първо ще допринесе за цялостния облик на горивната камера, второ ще помогне за отопляването на помещението. Когато се нагрее, той ще отдава топлината, която иначе ще избяга през комина в атмосферата.

Из антрето

Ако апартаментът ви до неотдавна е бил в дървена соц ламперия и ви се иска това чувство да остане въпреки ремонта, можете да сложите камък. Той създава подобно усещане за приемственост в помещението. Можете да го разчупите, създавайки ефектни комбинации с фототапети, цветя или рафтове.

Камък за арките и касите на вратите

Няма нищо по-добро от добре направен преход между помещенията в дома ви. Точно това можете да постигнете, като облицовате ъглите, арките и касите на вратите си с красив камък. Хубавото на този материал е, че се връзва с всичко – дърво, метал, тъкани. Само с пластмасите малко се кара, но това подлежи на консенсус. Както сме илюстрирали, пясъчникът е като пъзел. От вас зависи какво ще представя, какво ще скрива.

Камък навсякъде

Докато се чудите как да декорирате банята си, ние ще ви дадем една идея. Направете душ кабина, чиито ъгъл е облицован в камък с цвят охра. Другият ъгъл предвидете за стъклена преграда. За подова настилка можете да използвате мозайка или гранитогрес.

В галерията можете да разгледате идеи за каменна облицовка

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари