IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за градината в индустриален стил

24 май 2016 05 00

Какво могат няколко тухли?

Снимка: Creative Ideas

Снимка: Creative Ideas

Днес ще ви покажем как едно строително тяло може да бъде приложено в екстериора на дома ви, въпреки грубите му форми. Ще използваме т. нар. „коминно тяло“. Това е паралелепипед с две липсващи стенички. В общ план – една универсална форма за майсторене в градината.

Какво можем да направим с нея?

1. Барплот за лятото – бюджет около 50 лева.

Необходимо: 16 коминни тела, плот, пясък, цимент.

Подготовката за направата на тази така удобна градинска мебел изисква да изравним терена, върху който ще градим. След това трябва да вземете решение дали вашият кът за лимонада ще бъде в Г-образна или П-образна форма.

Изграждането започва с издигането на 4 колони от по 4 коминни тела. Първото заравяме наполовина в земята, като пръстта около него трябва да бъде добре отъпкана, за да не избяга при първия дъжд. Можете да подсилите структурата с арматурно желязо или късове от стара водопроводна тръба. С помощта на чук забийте парчетата в четирите вътрешни ъгли. Бъдете сигурни, че металният сегмент, който сте поставили, е достатъчно дълъг, за да може да крепи и останалите коминни тела. Тях ще нанижем върху стърчащите крепители, докато станат четири. След това изпълнете получилата се кухина отвътре с пръст, натъпчете я с гумен чук и нанесете тънка замазка.

За плот можете да използвате различни материали – метал, камък или дърво. Зависи от предпочитанията ви и бюджета, който сте отделили.

2. Огнище за градината или къмпинга – бюджет около 50 лева.

Необходимо: 16 коминни тела, земна маса и желание.

Преди да изградите огнището трябва да изравните терен около 1 кв./м. След това изградете квадрат с помощта на 8 от телата и ги запълнете с пръст. За да постигнете здравина, вторият ред от „тухли“ трябва да се размине с първия, т. е. фугите между долния и горния слой да не съвпадат. С приключването на хамалогията, остава само да запълните с пръст, да поканите приятели и да загреете скарата.

3. Алпинеум – бюджет над 200 лева.

Заиграването с геометричните тела е изключително забавно. Доказателство за това е кадърът, в който виждаме цяла една стена от над 200 коминни тела, превърнати във фонова декорация. Използвани са различни коминни тела – такива с една дупка и такива с две, като разминаването в тях е ключово за постигане на този ефект. Но имайте предвид инвестицията и процеса на изработка – пренасянето на тон тухли, после кой ще ги слага?

За по-семпъл декор можете да използвате подредба за 42 коминни тела, като просто да изградите основа 3х8 тухли, а останалите да наместите по нюх. В кухините можете да засадите цветя или да запалите свещи.

4. Други приложения

С тези удобни късчета бетон можете да си направите градина или стълба. Ако пък сте толкова големи почитатели на индустриалния стил, използвайте коминните тела за спалнята си.

Вижте идеите за градината в галерията ни

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари