IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вижте 5-те най-необичайни басейни по света

29 август 2016 12 20

Любопитните водни съоръжения от Дубай до Щатите

Снимка: architecturaldigest.com

Снимка: architecturaldigest.com

Колкото повече се вдигат температурите, толкова повече си мислим за вода, басейни, прохлада.

По този повод ще ви представим селекция от 5 мечтани басейна по света, с пожелание един ден да можете да се потопите във водите им.

1. На покрива на хотел „Марина Бей Сандс” в Сингапур

Последният етаж на хотела с три кули-небостъргачи, „Марина Бей”, представлява огромна плафторма, наподобяваща круизен кораб. В средата на това архитектурно чудо има басейн, в който докато плувате, ще се наслаждавате на мегаполиса от 198 метра височина.

Плувното съоръжение е снабдено с множество кътчета за отдих с водни глезотии. Между палмите и в краищата са изградени водни шезлонги с водни дюзи, които да обливат посетителите. А по цялото продължение на своеобразната палуба ще откриете няколко капанчета, ресторант и мокър бар.


2. Естествен воден басейн в Мексико

Мексиканската натурална скална формация "Hierve el Agua" (в превод "Кипяща вода") представлява малка местност в южната долина Оксака, в която природата ни е построила минерални басейни. Водата в тях е с температура от 22 до 27 градуса. След като мястото станало прочута забележителност, в близост до естествените водни басейни били построени и изкуствени.

3. Да плуваш над 213 метрова луксозна пропаст

Подобни чудеса могат да ви се случат само в Дубай. В тамошния хотел "Интерконтинентал" архитектите решили да изградят плувен басейн, чийто край да се подава два метра след хотела. От стъкления корпус можете да хвърлите едно око – какво става 82-етажа по-долу.

4. Басейн, който се слива с морето

В Южна Италия, по Амалфийското крайбрежие, ще откриете „Белмонд Хотел Карузо”, където гигантският басейн образно казано се влива в Тиренско море. Много водни съоръжения опитват да постигнат този ефект, но единици са тези, при които се получава.

5. Вулканична яма пълна с вода?

В Мидуей, щата Юта, се намира курортното селище "Хоумстед". Това е единственото място върху континента Северна Америка, където имате възможността да се гмурнете в геотермален извор. Това е и единственото място в Щатите, където се провеждат „горещи” водолазни гмуркания.


Подготви: Александър Градинаров
 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

ПО скромно ( преди 7 години )
Не стройте високи сгради и не г и преостъклявайте .>Тия от СИнгапур увреждат трайно голям обем до 100 км заради специфични отразени насложени вълни и импулси..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар