Този петък, 16-ти юни, ще се проведе церемонията по връчване на 15-тите Годишни Музикални награди на БГ РАДИО 2017 в Благоевград.

На 16 юни ще бъдат раздадени традиционните награди на БГ Радио, а имената на носителите ще станат ясни на церемонията в Благоевград. Публиката ще може да чуе за първи път на живо Кристиан Костов с песента „Beautiful Mess“ след успеха на „Евровизия“. Освен него, на сцената ще се появи и Саги Абитбул с хита, завладял цял свят миналото лято – „Stanga“.

Израелският диджей покори меломаните с песента си с български мотиви от „Чичовите конье“ и сега идва, за да я изпълни за първи път в България. 26-годишният продуцент се интересува от различни култури и музикално историческо наследство и случайно попада на български фолклорни песни.

Саги остава запленен от магията на българските гласове и включва семпъл в продукцията си „Stanga“, която скорострелно става масивен международен хит. Следвайки очевидно успешната формула, младият диджей използва български мотиви и в последното си парче „Mariko“, което излезе през пролетта.

На сцената в Благоевград ще се изявят още Рафи, Любо Киров, Део, Орлин Павлов, Дичо и Орлин Горанов, които са били водещи на церемонията през 15-те години история на наградите.


Феновете ще аплодират още Авеню, Б. Т. Р., VenZy, Графа, Дара, D2, Deep Zone Project, КАФФЕ, Криско, Любо Киров, Мариана Попова, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, Тита и др.

Наградата БГ Вдъхновение 2017, която носи името на Ана Мария Тонкова и е единствената, която се избира от екипа на радиото, ще вземе Йорданка Христова.