IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 признака, че шефът ви ви мрази

4 септември 2012 12 40

Погледнете реалността в очите

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако имате усещането, че шефът ви ви мрази, не е зле да се убедите в това, за да сте наясно с нещата, отколкото да се превръщате в параноик, който подпитва колегите си за мнението на шефа. Странното ви поведение може да ги накара да ви отбягват.

Изследователите са открили, че хората, които мислят, че техните колеги или шефове не ги харесват, започват да търсят информация и по-точно потвърждение на тезата си чрез шпионаж или подслушване, а това ги прави още по-големи аутсайдери в екипа.

Но как да разберете дали, дори и да си вършите работата качествено, критиките на шефа не са плод на лична вражда? Ето и няколко признака, по които ще можете да разпознаете негативното отношение на лична основа, ако все още се колебаете дали има такова.

1. Ако шефът не си премести чашата, когато седи на масата с вас.

Ако вашият шеф ви уважава, той няма да иска нищо да застава между вас, когато седите на една масата един срещу друг. Би трябвало да разчисти всичко между вас - мобилни телефони, химикалки, чаши и т.н., ако не го направи значи създава несъзнателна блокада. "Ако нещо друго е по-важно за него от вас, или ако той отказва да ангажира вниманието си с вас, той ще сложи някаква бариера", казва Пати Ууд, експерт по езика на тялото.

2. Ако застава фронтално – с лице срещу вас

„Когато шефът-мъж ви харесва, той ще застане от вашата страна, за да поговори с вас рамо до рамо. Това означава, че ви вярва. Ако обаче застане лице в лице с вас, може би не се чувства удобно и сигурно във вашата компания", казва Ууд.

3. Ако се стреми да стои далеч от вас

Следващият път, когато влезете в кабинета на шефа си, обърнете внимание как се движи той/тя. Тялото на човек е прозорец към чувствата му. Ако шефът ви ви има доверие, той/тя е по-вероятно да се стреми към вас и чрез езика на тялото си. Ако той стои със затворена уста, ако прибира ръцете си зад бюрото и като цяло е дистанциран, значи не сте му любимец.

4. Ако общува с вас само чрез хладни имейли

Ако шефът ви предпочита да общува с вас само индиректно чрез имейли, а не директно чрез разговори, това е лош знак.

5. Ако е недостъпен за вас

Ако вашият шеф забравя, че има среща с вас, ако я анулира в последния момент или уж случайно е забравил да ви покани на колективната среща, явно има специфичен проблем с личността ви. Особено, ако сте забелязал, че за своите фаворити в офиса винаги е на линия.

6. Ако е безразличен към работата ви

Единственото нещо, по-лошо от постоянната критика, е игнорирането ви и липсата на обратна връзка. Ако на един шеф му пука за вас, той все ще има какво да каже за работата ви. Без значение дали е положителна или отрицателна, тази обратна връзка означава, че ви възприема като част от екипа и се интересува от това, което вършите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

alf ( преди 11 години )
само едната от тея точки според мен не е достатъчна, за да се заключи, че шефът Ви мрази...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )