IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветите на Ричард Брансън за стартиране на успешен бизнес

8 януари 2013 11 00

Милиардерът знае какво говори

Ричард Брансън, Снимка: Reuters

Ричард Брансън, Снимка: Reuters

Сър Ричард Брансън е бизнес магнат, най-известен като основател и председател на Virgin Group, както и на още повече от 400 фирми.

Брансън е 4-ти в списъка за най-богати граждани на Обединеното кралство, според списание Forbes. Състоянието му възлиза на около 4,2 млрд. щатски долара.

Той е започнал своя музикален бизнес почти на шега в едно мазе, още докато е бил в университета.

Ето и кои са 5-те най-добри съвета, които той е давал през годините, по отношение на стартирането на нов успешен бизнес.

1. Слушайте повече, говорете по-малко

Ние имаме две уши, а една уста. За да си добър лидер трябва да бъдеш голям слушател. Брилянтните идеи могат да ти хрумнат на най-необичайни места, така че винаги трябва да държите ушите си отворени за някои умен съвет. Слушайте хората и се учете от тях. "Купувайте" полезната информация, а не „продавайте" с лекота нещата, които знаете.

2. Не си усложнявайте живота

Вие трябва да направите нещо коренно различно, за да се откроявате в бизнеса. Но никой не казва, че различните неща са сложни. Има хиляди прости бизнес решения, които само чакат да бъдат направени от следващото голямо име в бизнеса. Дръжте на фокус иновациите в своята сфера, бъдете „в час" с тях, но не се опитвайте да преоткривате колелото. Една проста промяна към по-добро е далеч по-успешна от пет сложни промени, но към по-лошо.

3. Гордейте се с работата си

Наскоро всички звезди на компания Virgin се събраха под един покрив за раздаването на годишните награди на компанията. Под шапката на Virgin Group има толкова много различни фирми и в тях работят, хора от различни националности и държави. Забелязах едно основно качество у всички тях – те се гордеят с работата си и с компанията, която представляват.

Затова ви съветвам да не забравяте, че вашите служители са най-големите защитници на вашата марка. Затова се фокусирайте върху това да ги накарате да се гордеят с делата си. Това ще се отрази като внушение и на вашите клиенти, както и на бизнес партньорите ви.

4. Преди всичко се забавлявайте. Успехът ще дойде със сигурност

Ако не се забавлявате с работата си, вие правите грешка. Ако всяка сутрин ставате с желание и отивате на работа - вашият бизнес ще потръгне, ако обаче тръгвате с нежелание - време ви е да опитате нещо друго. Ако прекарвате приятно време в службата си има много по-голям шанс нещата в него да вървят в положителна посока. Добрата атмосфера в офиса ще подхранва и вашият бизнес и той ще разцъфти. С усмивка на лице можете да стигнете надалеч, така че гледайте живота от по-хубавата му страна.

5. Зарежете неуспешната работа и започнете наново

Ако сте предприемач, но първата ви фирма или дейност не са успешни - добре дошли в клуба! Всеки успешен бизнесмен е имал няколко спънки по пътя си. Важното е да се учите от грешките си и да продължавате напред. Не се обезсърчавайте от неуспехите си, не се депресирайте, а вместо това се замислете и анализирайте какво се е объркало. След това можете да намерите положителни страни от този негативен опит и да започне отново.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Фирмаджия ( преди 11 години )
ПИЧ е този тип. Ама, както виждате - от БГ - кикакви 'вярващи' няма?! Това е проблемът ниии! Вярата е УБИТА СЪС СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА! 8"-ХХХ
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар