IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателни причини да НЕ убивате шефа си

23 април 2013 10 40

И пак да му го върнете, че ви тормози

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

На почти всеки човек му се е случвало да се ядоса толкова много на шефа си, че да започне да крои планове, ако не за убийство, както е в комедията „Шефове гадняри", то поне за това да му причини нещо наистина много лошо. За съжаление, това не е ключът да се справите с властния диктатор, който ви трови живота.

Ето и причините защо е по-добре да пощадите живота му и все пак да намерите начин да му го върнете:

1. Шефът плаща заплатата ви.

Това е една доста основателна причина, за да не го убивате. Парите от заплатата ви отиват за храната на масата и покрива над главата ви. Дори тя (заплатата) да е ниска, е по-добре от никаква, като се има предвид в какви тежки времена на безработица живеем. Замислете се за поговорката „Не отхапвай ръката на човека, който ти дава храна".

2. Едва ли искате да прекарате остатъка от живота си в затвора.

Предумишленото убийство е най-тежкото престъпление, което в някои държави е наказвано дори със смърт. Дори да не живеете в такава страна, очаква ви присъда между 10 и 25 години затвор (според настроението и преценката на съдията). И най-гадният шеф не заслужава да пропилеете за него толкова много години от живота си!

3. Вярвайте, че в живота за всичко си има причина.

С подобна философия ще успеете да преминете през проблемите в битието доста по-плавно. Щом този неприятен човек ви е шеф, значи съдбата така е решила и иска да ви даде някакъв урок. Може би да се научите на търпение и смирение - основни добродетели според християнството.

4. Всеки е различен, всеки си има характер.

Не мислете, че и вие самите сте симпатични на всички хора. Това, че не винаги можете да стигнете до консенсус с шефа си, не означава че той е лошият, а вие -добрият. Ами ако е обратното, но вие сте твърде заслепени да видите истината?

5. Вие не сте нито съдия, нито съдебен заседател, нито екзекутор.

Никой човек няма еднолично право да взима закона в свои ръце, освен ако не е орган на някоя власт. Така че не убивайте шефа си, защото последствията няма да са във ваша полза.

6. Планът може да се провали.

Ако сте гледали хита „Шефове гадняри", знаете, че и най-добре планираното убийство (на шефа) може да се обърка. Когато нещата станат напечени, хората реагират неочаквано, а действията им стават непредвидими.

7. Има по-интересни начини „да си го върнете на шефа".

Можете просто да убиете неговите/нейните идеи с вашите, които да са по-добри или направо гениални. Да не забравяме, че почти всеки шеф има някой друг над главата си, който би могъл да го уволни, ако той не показва добри резултати.

8. Бийте шефа си на спортна игра.

Това е един разумен, легален, спортсменски и забавен начин „да си го върнете на шефа". Предизвикайте го на някаква игра, в която сте наистина добри – тенис, шах, табла, плуване и т.н. След това ще ликувате от победата, но пък той може да се озлоби още повече към вас.

9. Набедете шефа си в упражняване на някакъв вид тормоз

Това е един доста коварен и интересен начин да победите шефа си в тази нечестна битка, в която досега той е имал превес заради по-високата си позиция. Съдете го за психически/сексуален тормоз, обадете се на инспекцията по труда, вдигнете скандал из медиите. Дори нищо да не постигнете, то поне ще сринете реномето му, без да влизате в затвора за тежко престъпление.

10. Измислете друг план за действие.

Ако сме успели да ви убедим, че няма смисъл да убивате шефа си, но все пак вие искате да му причините нещо наистина гадно, то помислете още по-сериозно. Най-добрият начин е да се опитате да го свалите от "трона му" с легални мерки. Все пак никой не е недосегаем. А още по-добре би било, ако вие заемете неговите пост, заплата и кабинет с гледка към Витоша.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари