IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с лошия работен ден

2 декември 2015 12 31

Малки трикове, за да се почувствате по-добре и да запазите разсъдъка си

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нервите и стресът в офиса лесно може да съсипят деня ви. Най-лесно е да оклюмате на бюрото и да се предадете на отчаянието и дразнението като вгорчите и живота на тези около вас. Но не е ли по-добре да се опитате да се преборите с лошото си настроение и да погледнете по-позитивно на нещата? Все пак веднъж се живее и всеки момент е ценен.

Ето и как може да подобрите настроението си и да преживеете по-лесно мрачния работен ден:

Говорете с колега

Вашият колега може да ви даде друга перспектива в създалата се ситуация и да ви помогне да излезете от нея. Потърсете човек, който е позитивен и отзивчив, за да ви обърне необходимото внимание и да ви зареди с положителна енергия и адекватни съвети.

Фокусирайте се върху решимото

Вместо да се ядосвате, че сте се оплели в проект, който не можете да оправите в момента, по-добре си дайте „почивка“ и се фокусирайте върху задачите, които са решими. Така ще излезете за момент от „зациклената“ ситуация и после със свежи сили ще продължите главоблъскането. Освен това все пак ще сте спокойни, че сте свършили някаква работа през деня, а не сте го загубили, удряйки се по челото в безпомощност.

Послушайте хубава музика

Доказано е, че един от начините да активирате хормона на щастието серотонин е, като слушате любима музика. Дори да сте в офиса, поставете слушалки на уши и релаксирайте за момент. Оставете ритъмът да ви завладее и да ви зареди със сили и енергия да продължите напред. Когато се приберете у дома пък, може да се разсеете с любима книга.

Излезте с приятели

Социалните контакти могат да бъдат доста разпускащи и стимулиращи. Използвайте обедната почивка да се видите с приятел на кафе или обяд и да се разсеете от напрегнатия работен ден. Може да поговорите с него за работния казус или пък да обсъждате съвсем различни теми, които да раздвижат мозъка ви в друга посока. Не позволявайте на стреса и напрежението да откраднат усмивката ви. Животът не е само работа, а и решение винаги има, просто невинаги се появява на мига.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари