IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да предотвратите скандалите за пари с вашия съпруг

30 юни 2014 12 00

Те могат да влошат доста отношенията в семейството ви

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Бракът изисква от съпрузите да бъдат разумни, когато става въпрос за печелене и управление на семейните пари. Те трябва да са на една и съща вълна по тези въпроси, ако искат съвместният им живот да тече по-плавно и гладко.

Когато двама души започнат да се карат твърде често по финансови въпроси, то не само романтиката в отношенията им изчезва, но те губят и своята близост. По принцип във всеки един брак се появяват спорове за пари, но въпросът е да ги избягвате, доколкото можете.

Просто следвайте тези седем важни правила за предотвратяване на скандалите за пари с половинката:

1. Не крийте дълговете си

На всеки човек може да му се случи да поиска пари назаем от време на време. Големите дългове обаче, могат да създадат сериозни проблеми във връзката с партньора ви. Нещата стават още по-лоши, ако скриете тези заеми. По-добре преодолейте срама и споделете този проблем с вашия съпруг. Постарайте се да решите ситуацията по-скоро рано, отколкото късно. Честността е най-добрата политика.

2. Планирайте разходите си

Парите се нуждаят от добра грижа. Ако искате да избегнете финансовите скандали със съпруга, то и двамата трябва да си създадете план за харчене, който да очертава всички възможни разходи. Ако сте любители на изненадите и мразите предвидимите неща, тогава се опитайте да си определите бюджет, в който да вместите всичките си спонтанни покупки.

3. Не крийте своите покупки

Не е нужно да информирате своя съпруг за всяка ваша покупка, която искате да направите или вече сте направили, но все пак не забравяйте, че връзката ви се основава на доверие. По-добре да се откажете от дадена покупка, отколкото после да я криете от половинката си и/или да се чувствате виновни за похарчената сума пари.

4. Планирайте големите покупки заедно

В едно семейство всички големи покупки трябва да се правят заедно или поне и двете страни да са съгласни. Няма значение дали това е нов компютър или телевизор, трябва да се консултирате помежду си, преди да похарчите голямата сума. Разбира се, всичко зависи от вашия бюджет и доходи, но ако не обсъдите покупката с половинката си, може да се окаже, че тя е разчитала тези пари да отидат за нова пералня или за почивка.

5. Имайте си лични пари

Всеки човек трябва да разполага със собствени пари, за похарчването на които да не е нужно да се отчита пред своя съпруг. Скътайте си фонд „и аз съм човек“ и си харчете тези пари за лични вещи.

6. Подобрете кредитния си рейтинг

Много семейства правят грешката да теглят по няколко кредита – за жилище, за нова кола и т. н. Това в даден момент може да се окаже голямо предизвикателство за семейния бюджет. Например, заплатите и на двамата да отиват за покриването на многобройните кредити. Подобен сценарий със сигурност ще доведе до много разговори и дебати на тема пари в семейния дом.

7. Дръжте се с уважение към съпруга си

Всеки човек може да допусне финансова грешка или да пропусне добра финансова възможност. Не критикувайте за това своя съпруг, само ще влошите нещата. Няма значение кой управлява парите по-добре в семейството ви, всеки може да направи грешка. Опитайте се да уважавате избора и действията на своя съпруг.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари