IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чистенето не е за мъже!

2 декември 2014 12 49

Те го възприемат като наказание

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Много мъже смятат, че чистенето е женска работа. В днешно време обаче жените все по-често „делегират“ домакински задължения на своите половинки. Изследване показва, че господата най-много се плашат от чистенето. За тях да хванат парцала е равносилно на наказание, а и те не желаят да бъдат мъмрени за некачествено свършена работа. Почистването е и една от най-честите битови причини за скандали в двойките.

60% от анкетираните мъже признават, че се молят партньорките им да не ги накарат да чистят отново.

Ето и с кои домакински задължения господата не се справят добре, така че по-добре не ги търсете за помощ:

1. Чистене на банята

2. Чистене на тоалетната

3. Чистене на душа

4. Миене на съдове

5. Боравене с миялната машина

6. Простиране

7. Гладене

8. Пране

9. Чистене с прахосмукачка

10. Чистене на кухнята

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
До Лина: Съчувствам ти! Аз поне моят мъж още от начало го свикнах да помага. Да, може и да не съм възхитена от чистенето му, обаче по-добре така отколкото да се нагърбя с всичко докато той лежи на дивана. В 21 век когато и двамата работят просто няма мъжка и женска работа, просто има определен брой неща, които трябва да се свършат, пък всеки си решава кога и как ще ги свърши.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Когато и двамата работят не би следвало никой да чисти. Те за това в Западна Европа хората си викат човек, който да им помага в домакинството. Ама пусто с тия ниски заплати в България как да плащаш всяка седмица да идват да ти чистят?! И оттам и вечните разправии кой ще измие пода и защо не са измити прозорците.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лина ( преди 9 години )
И какво обичат да правят?Могат да си приберат мръсните чорапи и дрехи и да почистят градината,гаража,да почистят колата ,но и това е трудно за тях.За моя съпруг и моят син аз съм виновна те да не обичат да се занимават с домакинска работа ,защото аз не харесвах начина по който го правеха,но сега е много късно да започнат да го правят. Особенно много се обвинявам за сина си защото това рефлектира в неговото семейство,но така съм мислила тогава така съм постъпила.И така си ги обичам.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
А щото на мен това ми е най-голямото удоволствие... особено след 9 часа в офиса. Ей така цял ден само за това си мечтая! Как ще се прибера и още от вратата ще се хвана да чистя!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар