IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо е толкова трудно да изберете името на детето си

2 февруари 2015 13 02

По-добре се постарайте, за да не съжалявате после

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За много бъдещи родители изборът на име за тяхното дете се превръща в истински кошмар. Кошмар, който за разлика от раждането, продължава много повече от часове – седмици, а понякога дори и месеци. Изборът на подходящо име е труден за много двойки, а понякога дори и невъзможен.

Малко са щастливците, които лесно решават как да се казва тяхното малко съкровище. Всички останали са изложени на голям стрес. Разберете защо:

1. Трябва да намерите точното име, което да се хареса и на вашия партньор

За разлика от различията ви кой филм ще гледате на кино или каква храна ще си поръчате за вкъщи, изборът на име е много сериозна отговорност. Ето защо не бива да правите компромис, ако смятате, че дадено име, предложено от половинката ви, е наистина неприемливо. Не бъдете на принципа: „Този път отстъпвам аз, следващия път той“.

2. Широкото оповестяване може да ви накара да размислите

Ако все пак вече сте взели своето решение, прекаленото споделяне на името с други хора, може да ви накара вие самите да се замислите дали то е напълно подходящо. Все пак едва ли едно име може да се хареса на всички хора, които го чуят, така че това би могло да ви повлияе негативно.

3. Вашите роднини или приятели могат да „откраднат“ името на бебето ви

От друга страна, ако не оповестите как смятате да кръстите своето дете, рискувате бременната ви приятелка да ви изпревари. И след това драмата започва отново. Струва ли си?

4. Подложени сте под напрежение, защото „трябва“ да следвате традицията

Никой не е казал, че наистина трябва да следвате каквато и да е традиция. Ако не желаете да кръщавате детето си на някоя от бабите и на някой от дядовците, в това няма нищо лошо. В крайна сметка сега вие сте родителите му и вие решавате.

5. Притеснявате се, че сте се спрели на „модерно“ име

През последните години се забелязват тенденции, че в различните времеви периоди са популярни различни женски и мъжки имена. И какво, ако вие харесвате именно едно от тези имена? Имате право да кръстите бебето си, както желаете, независимо дали името е или не е от актуалните тенденции.

6. Опитвате се да намерите баланс между твърде популярно и твърде странно

Добре, решили сте, че не искате детето ви да носи едно и също име с още 3-4 деца в класа, затова сега сте притеснени какво друго име да изберете. Трябва да е нещо отличително, но не и нещо, което половината хора да не могат да произнесат – това никак не е лесна задача.

7. Любимото име на вашия партньор е име, което вие не може да понасяте

Е, със сигурност няма да кръстите детето си по този начин, но вероятно ще ви се наложи и вие да направите някаква отстъпка по отношение на вашето любимо име, за да бъдат нещата честни.

8. Трябва да се помисли за това как ще наричате детето си на галено

Официалното име на вашето бебе може да е страхотно, но има ли удобно съкращение, с което да го наричате вие, както и всички негови близки и приятели? А това галено име достатъчно хубаво ли е, както официалното? Това са неща, за които също трябва да помислите, преди да изберете името на бебето си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

ivan.dunchev.1 ( преди 9 години )
Името,което родителите дават на новороденото дете,им е внушено винаги свише по механизъм и технология,описани в нашата статия,която посочвме подолу.Новите биометрични кръщелни свидетелства на Българите.Къде ще се вгражда чипа? http://bezistena.blog.bg/history/2014/01/21/novite-biometrichni-kryshtelni-svidetelstva-na-bylgarite-kyd.1230296 Волности и изключения в това отношение и в тази висша Божествена сакралия не се дпускат никакви!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар