IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис сред короните на дърветата

2 юли 2014 14 11

Този архитектурен шедьовър се намира в Шанхай

Снимка: gizmodo.com

Снимка: gizmodo.com

Кой е казал, че офис сградите трябва да са построени върху стабилна основа? В случая на този бизнесцентър в Шанхай се доказва, че хората могат да работят в офис площи и между дърветата.

Този успешен проект се слива без усилие с околната среда, което е една от най-горещите тенденции в архитектурата. Просторният офис е дело на китайските архитекти от фирмата „Scenic Architecture“ и е изграден в хармония с шест големи дървета, които са част от градския пейзаж.

Сградата се казва „Huaxin“ и е офис на местната компания „China Fortune Development“. Бизнесцентърът се намира в тих, зелен район на Шанхай и затова собствениците на фирмата решили да интегрират своя офис в природата, така че той да не я нарушава.

Офисът се състои от четири самостоятелни блока, повдигнати над земята и свързани помежду си с мостове.

Два от четирите елемента образуват латинската буква „Y“, а останалите формират донякъде буквата „L“. Конструкцията на сградата е подкрепена от десет пилона, направени от метал и бетон, украсени с панели от огледало и неръждаема стомана.

На първия етаж в сградата има зала за чаени церемонии и изложбена зала, а офисите са на втория етаж. В централната си част сградата има нещо като атриум със стъклени стени, стълбище и малко изкуствено езеро. Листата и клоните на дърветата се възприемат като пълноправни предмети от интериора.

Вижте снимки на оригиналния офис в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )