IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато приятелите пречат на любовния ви живот

25 август 2014 11 20

Възможно ли е вашите приятели да са причината все още да сте необвързани?

Снимка; thinkstockphotos.com

Снимка; thinkstockphotos.com

Факт е, че някои хора са толкова близки с приятелите си, че позволяват те да се месят в любовния им живот. Според сексоложката Трейси Кокс най-добрата ви приятелка/приятел може спокойно да се окаже причината вие да си останете стара мома или заклет ерген.

Имайте предвид, че приятелите ви могат да бъдат прекалено критични към новия любим човек в живота ви и да ви вменят мнението си без дори да го осъзнавате. Безспорно някои приятели могат да ви предупредят за възможни нередности, които виждат в характера на новото ви гадже, тъй като те гледат на този човек по-безпристрастно. В същото време те могат и да саботират връзката ви още в зародиш, най-вече с негативната си нагласа.

Затова съветът на Трейси Кокс е да държите приятелите си далеч от новите си любовни взаимоотношения, поне през първите няколко месеца. Най-добре изобщо не запознавайте потенциалния си нов партньор с вашите приятели през този период, за да можете да си създадете собствени впечатления за него, без да се влияете от чуждата преценка.

Ако вече сте излизали с приятелите и гаджето за по питие един-два пъти, не се доверявайте на прибързаните коментари на компанията ви за новия ви „пламък“. Ваш приятел може да изтъкне дори някои убедителни аргументи защо трябва да се разделите с този човек (може да е подразбрал, че обекта на желанията ви е женен, например), но истината е, че вие се нуждаете от време, за да подредите нещата в главата си.

Важно е да стигнете до заключението, че този човек не е подходящ за вас, но сами. Разбира се, можете да се допитвате до мнението на приятелите си относно любовния си живот, но все пак внимавате техните становища да не ви карат да се фокусирате върху негативното. Възможно е в характера на новата ви половинка те да виждат неща, които да ги притесняват, но на вас те изобщо да не ви пречат.

Имайте предвид, че всички нови партньори се нуждаят от време, за да се опознаят и да се напаснат един към друг и да започнат да общуват безпроблемно. Ако още в началото на връзката ви вашата най-добра приятелка разкритикува гаджето ви, вие малко или много ще се повлияете и може да предприемете грешен и/или шокиращ ход за раздяла, без сериозни мотиви за това.

Имайте предвид, че приятелите ви може да виждат недостатъци във вашия любим, които дори да не съществуват. Те може просто да не симпатизират на гаджето ви, да ви завиждат за щастието или да ревнуват, че дарявате вниманието си на друг човек. Просто не искайте мнението им твърде бързо, а оставете връзката си „да диша“ поне през първите няколко месеца.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари