IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 лесни начина да впечатлите колегите си

29 октомври 2014 09 10

Особено ако сте нов служител в офиса

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Начинът, по който човек се държи на работното място е важен, защото обикновено той трябва да се сработва със своите колеги. Ето защо всеки нов служител се опитва да се интегрира максимално бързо в екипа, впечатлявайки с добро и забавно поведение хората, с които работи в най-тесен контакт. Така човек иска да получи по-голямо уважение и популярност сред колегите. Вижте някои лесни начини, които могат да ви помогнат да впечатлите вашите колеги и те по-бързо да ви приемат в другарския си кръг:

1. Запомнете имената на колегите си

Един от най-добрите начини да впечатлите новите си колеги е като запомните имената им по-бързо. Повечето хора оценяват, когато на някого му пука достатъчно, за да запомни имената им. Колкото по-бързо започнете да се обръщате към колегите си по име, толкова по-лесно ще протича работният процес с тях.

2. Обличайте се прилично и с вкус

Важно е да се обличате интелигентно и с вкус, особено ако сте нов служител. Факт е, че хората посрещат по външния вид и това е вашият първи коз, ако искате да направите добро впечатление на колегите си. Обличайте се с мярка, но модерно, за да изглеждате хем впечатляващо, хем делово. Понякога облеклото играе важна роля в насърчаването на имиджа на компанията.

3. Бъдете щедри на мили думи

Това е още един лесен начин да впечатлите вашите колеги. Казвайте: „Благодаря ви“, „Моля“ и разбира се поздравявайте ведро за „Добър ден“ и не пропускайте да кажете „Довиждане, приятна вечер и до утре“. Така ще създадете впечатление на един добре възпитан и симпатичен човек.

4. Дръжте се приятелски с всички

Най-разпространеният начин да впечатлите вашите колеги е като се държите добронамерено към всички. Дори когато сте в лошо настроение или си имате лични проблеми, опитвайте се това да не личи пред колегите ви и да не си го изкарвате на тях. Те ще ви уважават за това, че не им прехвърляте негативната си енергия.

5. Не се опитвайте да изпъквате прекалено много

Доста хора се опитват да се превърнат в лидери на работното място или в най-важния член на екипа още от самото начало. По-добре заложете на груповия дух, а не на силния индивидуализъм, ако наистина искате другите да ви харесат. Освен това никога не си позволявайте арогантно или високомерно поведение.

6. Канете колегите си на обяд

Ако искате по-бързо да се интегрирате сред новите си колеги, един от вариантите е да започнете да ходите с тях на обяд или на кафе. В неформална обстановка ще можете да ги опознаете по-добре и така да се сближите с тях.

7. Поемете инициативата

Ако имате идеята след време да заемете лидерската позиция в офиса, трябва още от самото начало да поемете инициативата за различни фирмени дейности. Поемайте отговорност и давайте повече за екипа, отколкото другите очакват от вас. Не се скатавайте, ако искате да ви харесват!

8. Избягвайте офис клюките

Опитвайте се да страните от клюките в офиса, особено ако сте нови в екипа. По-добре е да не си създавате репутацията на човек, който говори зад гърба на другите.

9. Не манипулирайте колегите си

Хубаво е човек да бъде конкурентен и амбициозен, но не и манипулативен. Ако започнете да въртите нечестни игрички в офиса, с цел бързо повишение, вие скоро ще станете омразният колега и другите ще престанат да ви уважават.

10. Дръжте се принципно

Ако искате колегите ви да ви уважават, добре е да имате твърдо мнение по въпросите и да показвате характер в ситуациите. Дръжте се достойно, а не като фурнаджийска лопата!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари