IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо трябва да се стараете дори в службата, която мразите

21 ноември 2014 07 41

6 неща, на които ще ви научи скучната ви работа

Снимка:outnow.ch

Снимка:outnow.ch

Много хора започват живота си на възрастни с големи амбиции за бъдещата си кариера.

Например, стажантите в адвокатските кантори си представят в какви важни и успешни адвокати ще се превърнат един ден и колко високи хонорари ще получават. Голяма част от тях в крайна сметка работят като юрисконсулти на осем часов работен ден и на твърда, неособено висока заплата. Истината обаче е, че дори и най-досадната работа може да ви научи на полезни неща.

Ето и няколко от тях:

1. Вдъхва ви спокойствие и увереност

Когато човек работи нещо, което му е дълбоко познато, той се чувства уверен в способностите си и ги изпълнява със самочувствие. Освен това, хората които работят дълго време за една и съща фирма, си намират приятели сред колегите, а това им създава един вътрешен комфорт.

2. Остава ви повече свободно време

С напредването на възрастта, човек се учи да управлява времето си по-добре, така че да му остава повече за почивка, забавления, срещи с приятели, спорт и т. н. Това е много по-лесно, когато човек не гради някаква успешна кариера, която да му изяжда цялото време и енергия. Дори работата ви да е скучна и монотонна, поне е сигурно, че няма да ви се налага да работите вечер, по време на почивка и в събота и неделя.

3. Ще се научите да сте по-пестеливи

Когато човек работи на твърда заплата, която не се покачва много често, той се учи да е по-пестелив. Той започва да обръща внимание на намаленията и промоциите по магазините, всеки път преди да похарчи пари за нова дреха, той се пита има ли наистина нужда от нея и т. н.

4. Подобрява междуличностните ви умения

Повечето неособено атрактивни работни места са свързани с работа в търговията на дребно или работа с обслужване на клиенти. Служителите в тези сфери се учат да бъдат по-учтиви и мили, да се държат по-възпитано, да обръщат повече внимание на желанията на другите, да утешават, да насърчават, да изслушват, да се пазарят, да съчувстват, да съветват и т. н. – все полезни умения за общуване.

5. Учи ви на работна етика

Когато човек работи нещо, което не харесва особено, той малко или много съчувства на своите колеги, които са му братя по съдба. Ето защо той е склонен да си сътрудничи с тях, да им помага и т. н. В този тип екипи рядко има конкуренция, завист и мръсни номера.

6. Учите се да поемате отговорност

Дори ако смятате, че сегашната ви работа ви губи времето и се надявате тя да е нещо временно, все пак замислете се, че тя е идеалната възможност да натрупате опит и да се научите да поемате отговорности. Човек никога не знае какви възможности може да му поднесе бъдещето, но по-важното е да е подготвен за тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари