IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салца с праскови

16 април 2016 06 15

Вкусно и много цветно

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Настъпването на топлите пролетни дни често се асоциира с промяна. Сменяме дрехите в гардероба, обувките, променяме начина, по който се гримираме, отделяме повече време за приятелите си и се наслаждаваме на леки и вкусни напитки.

По същия начин, по който сезонът влияе на ежедневието ни, неусетно заменяме тежките зимни рецепти със значително по-леки такива.

Тъй като е добре да експериментираме, посягаме към комбинациите между вкусове и се радваме на пълната палитра цветове на зеленчуците и плодовете.

За да посрещнем подобаващо сезона, предлагаме една рецепта за лека и вкусна салца с праскови.

Времето за приготвяне е около 15 минути, а продуктите са достатъчни за 6 порции.

Ще ви бъдат необходими:

2 консерви праскови, изцедени, като сосът е запазен

1 глава червен лук, нарязан на фини кубчета

1 червена чушка

1 цяла малка люта чушка

½ връзка кориандър, нарязан

¼ чаена лъжичка чили на прах

щипка сол

сок от 1 лайм

Начин на приготвяне:

Нарежете главата червен лук на много ситно. В случай, че не намерите червен лук, можете да го замените с обикновен такъв.

По същия начин, на много ситно, нарежете червената и зелената люта чушка. Комбинацията ще добави свеж лют вкус на салцата.

Вземете предварително изцедените праскови и също ги нарежете на ситно.

Смесете всички съставки в купа.

Изстискайте сока на един лайм и поръсете с лют червен пипер.

Поръсете шареното ястие с нарязаната връзка кориандър и полейте със сока от прасковите.

Разбъркайте добре и оставете за половин час в хладилник.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари