IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата да израснеш в голямо семейство

18 ноември 2016 09 20

Топ 10

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Децата, израснали в голямо семейство, усвояват много полезни умения още в ранна детска възраст. Става въпрос за умения, които им помагат много и в живота им на възрастни.

Ето и 10 от тях:

1. Хората от големи семейства нямат проблем със социализирането

Приятелството и търпението е лесно за усвояване за хората от големите семейства. Те растат в една социална среда и се научават да проявяват търпение и разбиране.

2. Те знаят как да блеснат със собствена светлина

Децата от големи семейства се научават да се открояват в тълпата. Те се борят за вниманието на родителите си от най-ранна възраст. Борят се да бъдат чути, борят се за храна, за играчки... Всичко това ги развива по един положителен начин.

3. Тези хора осъзнават, владеят и ценят силата на взаимната подкрепа

Хората от големите семейства определено знаят как и кога да се притекат на помощ на своите близки и приятели. Те са в състояние да усетят как хората се чувстват и да се адаптират по съответния начин. Това означава, че те имат по-голяма емоционална интелигентност.

4. Хората от големи семейства умеят да споделят

Тези хора се научават да споделят не само мисли и емоции, но и вещи.

5. Те могат да обсъждат горещи теми, без да влизат в спор

Тези хора се научават на толерантност. Те могат да обсъждат теми като политика, социални въпроси, религия, спорт и др. без да влизат в скандали.

6. Те владеят самоиронията

Тези хора са по-дебелокожи. Те могат да се смеят на себе си, а това е едно много положително качество.

7. Те умеят да говорят пред публика

Хората от големи семейства знаят, че трябва да можеш да повишиш тон, когато се налага, но по един красноречив начин. Те могат да говорят пред аудитория и не страдат от излишен срам.

8. Те ценят времето

Тези хора знаят, че времето е ценно, а това е важен житейски урок. Те са се научили да се обличат бързо, да ползват банята по-бързо, да сервират и отсервират по-бързо... почти като на военно обучение. Това много им помага в работата след време.

9. Те умеят да работят в екип

Тези хора умеят да поемат отговорности, да служат за пример и да работят в екип.

10. Те умеят да се борят

Понякога в живота е важно да можеш да се пребориш за последното пилешко бутче на масата. В живота има конкуренция, а децата от големи семейства са научени да оцеляват и да се налагат сред съперници.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Младши ( преди 7 години )