IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 знака, че шефът ви е впечатлен от вас

7 декември 2016 14 00

И че ви цени много, дори да не ви го казва

Снимка: pinterest.com

Снимка: pinterest.com

Повечето хора са убедени, че за да постигнат успех в кариерата, трябва да влязат под кожата на шефа си и това може би е вярно.

Все пак мениджърът контролира повишенията, пониженията и уволненията. Някои шефове показват явно симпатиите си към определени служители, чрез положителна обратна връзка и по-внимателно отношение.

Други шефове предпочитат да крият факта, че са много доволни от работата на определен свой служител, от страх той да не се възгордее.

Ето и 6 знака, че вашият мениджър е впечатлен от вас, но не иска да ви го казва:

1. Той ви поверява отговорните задачи

Ако вашият шеф предпочита да дава всички най-отговорни задачи на вас, а не на друг човек от екипа, значи той ви смята за много надежден служител и определено разчита на вашите професионализъм и познания.

2. Той ви товари с повече работа

За съжаление шефовете са склонни да товарят кадърните си служители с повече работа, отколкото тези които се скатават. Това понякога изглежда доста нечестно, но е признак, че шефът цени тези определени хора повече от другите в екипа си.

3. Шефът ви споделя с вас тайни от кухнята на фирмата

Ако шефът ви е открит с вас за основни приоритети на фирмата, както и за предизвикателствата пред компанията, той наистина ви уважава много. Особено, ако не споделя тази информация с всички други свои служители.

4. Той се допитва до мнението ви

Ако шефът ви обикновено се допитва до мнението ви по важни за фирмата въпроси, ако ви има доверие и видимо ви уважава, значи той ви цени много като член на екипа си и няма защо да се съмнявате в мнението му за себе си, дори да избягва да ви хвали.

5. Той се съобразява с вас

Ако шефът ви реално се съобразява с вашите становища относно работата (не само да ви пита за мнението ви), то значи ви цени като професионалист. Това е знак, че ви харесва много като свой служител.

6. Той се интересува от вас и от личния ви живот

Ако шефът ви се интересува от личния ви живот и от плановете ви за бъдещето, то той наистина ви цени и харесва. По този начин той иска да разбере доколко сте щастлив с работата си, дали не планирате да напускате компанията, града, държавата и т. н. Така той ще знае дали няма да е добре да предприеме някакви стъпки, за да ви задържи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари