IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 въпроса, на които да си отговорите преди бебето

8 януари 2017 10 30

Създаването на дете е голяма отговорност

Джейми Оливър се сдоби с пето дете - очевидно е отговорил на всичките въпроси правилно; Снимка: Instagram

Джейми Оливър се сдоби с пето дете - очевидно е отговорил на всичките въпроси правилно; Снимка: Instagram

Всеки знае, че да се решиш да имаш бебе е много голяма и важна стъпка в живота. Хубаво е вътрешно да сте убедени, че сте готови за тази стъпка и за тази нова отговорност. А най-важното е по тази тема да сте на една вълна с партньора.

Ето и най-важните въпроси, на които трябва да си отговорите с вашата половинка, преди да се решите да станете родители.

1. „Какво е състоянието на връзката ни?“

Ако смятате, че сте готови да имате дете с партньора си, добре е преди това да се вгледате внимателно в отношенията си. Дайте честна оценка на състоянието на връзката си. Раждането на бебето често се отразява негативно на романтичните отношения в двойката и затова трябва да ви свързва нещо много по-дълбоко, за да издържите на природните отговорности и предизвикателствата на родителството. Не забравяйте, че децата имат нужда от стабилност.

2. „Какво ще ми липсва най-много след раждането на детето?“

След появата на бебето вашата свобода ще се ограничи в известен смисъл. Вечерите навън с приятели, известно време ще са трудна или дори невъзможна мисия. Няма да имате и достатъчно време за себе си, както и за партньора си. Спонтанността в отношенията ви ще бъде заменена от много задължения. Ако не сте готови за това, може да насъберете вътрешен гняв, да страдате от чести промени в настроението и дори от депресивни състояния.

3. „Какви са разбиранията ви за родителски подход и отглеждане на дете?“

Родителството до голяма степен се върти около вземане на решения за безопасността на детето и за неговото възпитание. Важно е с вашия партньор да сте на едно мнение за начина, по който ще възпитавате, дисциплинирате, отглеждате и образовате вашия наследник. Ако сте на коренно различни мнения, това ще създаде много стрес във вашата връзка.

4. „Как ще се справите с разделението на задачите у дома?“

Майчинството ще добави много нови ангажименти в живота ви от битов характер. Преди да вземете решение да имате бебе, добре е да поговорите с вашия партньор как точно ще си разделите новите ежедневни задачи, така че никой от вас да не се чувства свръхнатоварен и това да го изнервя.

5. „Ще има ли кой да ви помага?“

Както по време на бременността, така и след появата на бебето, добре е да имате под ръка човек, който да ви помага. Това може да са родителите ви, или тези на половинката ви, може да е детегледачка, съседка, приятелка, ваши по-млади баба и/или дядо. Въпросът е да имате все някой близък за подкрепа.

6. „Разполагате ли с достатъчно средства и с място у дома?“

Не е нужно да сте богаташ, за да имате дете. И все пак трябва да имате достатъчно финансови средства, за да посрещнете нуждите на бебето и да се чувствате спокойни и щастливи. Същото важи и за жилището ви – в него трябва да има място за нов член на семейството ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Jeny_st ( преди 7 години )
Анонимен ( преди 7 години )