IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плаващ фитнес в Париж ще се задвижва от спортуващите

23 февруари 2017 09 20

Разходка по Сена и тренировка в едно

Снимка: Daily Mail

Снимка: Daily Mail

Невинаги имаме възможността да се наслаждаваме на красива гледка, докато тренираме във фитнеса. Една футуристична концепция обаче може да промени това, комбинирайки фитнес център с плавателен съд, който преминава по река Сена в Париж и се задвижва от пътниците, които тренират.

Иновативната фитнес зала, която има стъклени стени и е с дължина около 20 метра, може да приюти 45 души, които да я задвижват, докато тренират на кростренажори и велоергометри.

Нестандартният дизайн е създаден от италианската фирма Carlo Ratti Associati и може да бъде изпълнен за 18 месеца. Предвидено е във фитнеса да има монтирани екрани, които ще показват количеството енергия, генерирана от тренировката, както и данни за условията на околната среда, които се проследяват в реално време.

Създателите на иновативния плавателен фитнес споделят, че е забележително да се наблюдава как енергията, генерирана от тренировката във фитнеса, може да задвижи плавателния съд.

Дизайнът на фитнеса отдава почит на традиционните фериботи, които са превозвали туристи по Сена от началото на 20-и век.

Специалистите, създали нестандартния фитнес, допълват, че той има потенциал да окаже положително въздействие върху живота в града, но все още не е ясно кога може да се превърне в реалност. Те се надяват скоро да заплава по водите на Сена, а след това и в други градове.

Снимка: Daily Mail

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари