IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 сигурни начина да добием увереност

17 май 2017 15 00

За да обикнем себе си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Едно от най-привлекателните качества за всеки е увереността. Когато някой е напълно наясно със себе си и това, което иска, той е по-щастлив и хората обичат да бъдат около него. За да обикнем себе си, трябва добре да се опознаем.

Себеосъзнаването е термин, който напоследък се използва доста често, но много хора сякаш не разбират напълно значението му. Психолози поясняват, че способността да наблюдаваме своите чувства и емоции от един до друг момент е ключова за по-доброто разбиране на себе си. Тогава сме в мир със собствената си личност и можем да управляваме мислите, емоциите и поведението си.

В допълнение, себеосъзнатите хора са склонни да бъдат в добро психическо здраве и да имат позитивна нагласа към живота.

Как можем да опознаем себе си по-добре?

1. Да опитваме нови неща

Себеосъзнатите хора често опитват нови неща, защото разбират колко ценно е това. Когато изпитваме непознати преживявания, научаваме повече за това кои сме и как реагираме в определени ситуации. Ако се чувстваме „зациклили“ и усещаме, че не познаваме себе си много добре, е време да опитаме нещо ново.

2. Да си водим записки

Уверените в себе си хора отделят от времето си, за да запишат своите мисли. Това понякога прилича на водене на дневник или писане на разкази. Ценното в целия процес е, че спираме за момент и отделяме време, за да могат мислите ни да кристализират.

3. Да определим своите цели и мечти

Когато става въпрос за цели и мечти, повечето от нас смятат, че имат доста добра представа какво искат. Ако обаче някой ни попита за подробностите, най-вероятно няма да можем да дадем отговор. Това разкрива доста значителна празнота, която трябва да бъде запълнена.

За да научим повече за себе си, е важно да отделим време, за да помислим върху целите и мечтите си с конкретни детайли. Това определено ще ни даде яснота.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари