Ежедневно сме заливани от тела в социалните медии, които се представят за идеални и които в много голям процент от случаите са далеч от реалността. Това ни поставя под сериозен натиск и подбива самочувствието ни.

Макар да е в човешката природа да искаме одобрение и приемане от околните, не бива да позволяваме преувеличените образи в онлайн пространството да ни определят и ограничават.

Какво се случва със самооценката ни за това, което сме, и това, което можем да предложим на света с уникалната си индивидуалност?

Крайно време е да осъзнаем всичко това. За целта предлагаме и няколко съвета.

1. Винаги да бъдем искрени към себе си

Най-често нямаме представа къде сме били по пътя, накъде сме тръгнали или къде отиваме.

Трябва да се съсредоточим върху нещата, които ни правят щастливи и здрави. Да продължаваме да изследваме страстите си, да гоним целите и да постигаме най-смелите си мечти. Най-важното е да обичаме себе си отвътре навън и да бъдем честни и всичко останало ще си дойде на мястото.

2. Да помним, че сме красиви точно такива, каквито сме

Понякога може да ни се струва трудно да оценим собственото си тяло, особено ако в огледалото виждаме единствено недостатъците. Дали е възможно дотолкова да сме свикнали да виждаме отражението си, че да не забелязваме своята красота?

Още по темата

Когато другите ни гледат, те не виждат единствено физическата ни форма, а личността, остроумието, интелекта и много други наши черти.

3. За красотата няма рамки

С наложените стандарти за „съвършената“ красота, в които почти никога не можем да се впишем, е лесно да забравим, че истинската красота идва във всякакви размери и форми.

Безсмислено е да губим толкова време в тревоги за фигурата си. Трябва да запомним, че сме необикновени и красиви по свой неповторим начин.