IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пухкав розов кекс

25 януари 2011 12 58

Или прословутата рецепта за дунапренов кекс

Мек като дунапрен. Снимка: Dreamstime

Мек като дунапрен. Снимка: Dreamstime

Необходими продукти

5 яйца
1 ч.ч. захар
2 пак. нишесте (в зависимост от цвета на нишестето, кексът ви ще има такъв цвят)
1 бакпулвер
1 ванилия
1-2 с.л. олио
пудра захар за наръсване

Начин на приготвяне

Разбивате яйцата на пяна, добавяме захарта и разбивате много добре. Добавяте нишестето, бакпулвера и ванилията, накрая олиото и разбърквате хубаво.

Пече се в предварително загрята фурна до 180-200 градуса.

КоментариКоментари

валя ( преди 9 години )
Тази рецепта е много хубава, майка ми правеше като бях дете и беше любимото хапване за голямото междучасие на приятелките ми, само че тя го правеше на блат, който сиропираше, срязваше и мажеше с маслен крем, имаше и лимонада в цявата история, но вече не помня подробности.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лина ( преди 11 години )
До irena: Отвратителен е действително. Скоро не бях яла нещо по - гадно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
irena ( преди 12 години )
За съжаление на мен въобще не ми хареса този кекс ,единственото хубаво което мога да кажа за него е че действително изглежда ефектно ,но на вкус е като дунапрен.Много неприятен вкус.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
mig1 ( преди 13 години )
любимият ми кекс от моето детство ,наистина е лесен за правене,хубав и много вкусен ,ще се възползвам от рецептата
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Beautiful_ ( преди 13 години )
направих го, но не ми харесва вкуса му, много е изкуствен, иначе на външен вид е страхотен!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Teddyta ( преди 13 години )
Оф, за малко да го прегоря.... но се спаси навреме ;) много приятен стана....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 13 години )
Направих го,направих го!!Всичко точно по рецептата,без брашно,Да споделя-нишестето е от 100 грама пакетчето.Уникален е!!! Красота!Успех!Огромен и пухкав!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
wildprincess ( преди 13 години )
Хора,брашно слага ли се или само нишесте??А нишестето колко грама да бъде??Две пакетчета могат да са много различни на грамаж!На най-вече-БЕЗ брашно ли???
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Beautiful_ ( преди 13 години )
След като добавим нишестето продължаваме с миксера или разбиваме на ръка?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
petencetopepi ( преди 13 години )
strahoten e keksa,razbiite dobre pove4ko vreme i 6te se polu4i,naistina e dunaprenen puhkav i vkusen i na malko po-slaba furna 160-180 gradusa max 200 gradusa sa mnogo barzo zagarq :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар