IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големият вкус на малките мъфини

9 април 2011 11 30

Малко обяснения и една рецепта

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Базови познания...

Тестото за мъфини се приготвя много просто и лесно. Основните стъпки за това са 3, а времето – около 10 мин.

Първо се смесват сухите продукти като брашно, захар, бакпулвер и подправки. След това отделно се разбъркват всички влажни съставки: яйцата, мазнината и течностите.

Третата стъпка сухата и течната смес се разбъркват кратко, колкото продуктите да се размесят Съставките на парчета, като плодове, шоколад или шунка, се добавят накрая.

Всичко се разпределя в предварително приготвените формички до 2/3 от обема им и веднага се слагат в загрятата фурна.

Мъфини с кока-кола...

Фурната се загрява до 160 градуса. Хартиените капсули за мъфини се слагат в отделни формички или се подреждат в тава.

В купа се смесват 280 г брашно, 3 ч.л. Бакпулвер, ½ ч.л. Канела, 50 г накълцани орехи и 50 г шоколадови пръчици.

В друга купа 1 яйце се разбива на пяна. Добавят се 150 г захар, 125 г меко масло, 150 мл кока-кола и 100 лм айрян и се разбъркват добре. Прибавя се брашнената смес и се бърка с дървена лъжица, докато всичко се смеси.

Формичките се пълнят до 2/3 с тесто и се пекат на средата в загрята фурна около 35 мин. Изваждат се от фурната, оставят се да престоят във формите 5 мин., след това се изваждат и се оставят да изстинат върху кухненската метална решетка.

Смесват се 60 г пудра захар с 1-2 с.л. Кока кола и с тази глазура се намазват мъфините. Всеки се украсява с желирани бонбони във формата на шишенца кока-кола.

От книгата „Парти рецепти за модерни хора“ на ИК Gourmet.

Автор - снимка

КоментариКоментари