IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калифорнийско темаки

29 ноември 2010 14 48

Още един интересен вид суши

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Необходими продукти (за 6 броя):

¼ краставица

½ добре узряло авокадо

6 листа зелена салата

3 листа нори (традиционни водорасли)

вода с оризов оцет

100 г готов за суши ориз

1 ч.л. уасаби

1 ч.л. майонеза

6 сварени и обелени скариди

4 с.л. хайвер от сьомга

японски соев сос за топене

Начин на приготвяне:

Краставицата се нарязва на 4 по дължина, почиства се от семената и се нарязва на ивици. Листата салата се измиват и се подсушават.

Листовете нори се разполовяват. С навлажнени във вода с оцет ръце се оформят 6 еднакво големи топчета ориз.

В лявата ръка се поставя ½ лист нори с гладката страна надолу. Отгоре се поставя топче ориз и се намазва с малко уасаби и майонеза.

Върху топчето се слагат 1 скарида, по 1/6 от хайвера, краставиците и авокадото и 1 лист салата и се притискат леко. Левият долен ръб на листа нори се сгъва надясно и се оформя фунийка.

Външният ръб се залепва с 2 зрънца ориз. По същия начин се приготвят още 5 фунийки. Сервират се в купичка соев сос.
 

Из книгата "Суши за модерни хора" на ИК Gourmet.

КоментариКоментари