IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъди дама, казват. Полата ти е твърде къса, а блузата твърде дълга

26 февруари 2020 17 30

Синтия Никсън със силно послание

Снимка: БГНЕС

Синтия Никсън, позната на публиката като Миранда от сериала „Сексът и градът“, завладя интернет с рецитирането си на есето „Бъди дама, казват“. То е написано от Камил Реинвил през 2017 година, но досега беше почти непознато за света. Никсън обаче се заема със задачата да го представи на всички и опитът й се оказва повече от успешен.

Във видео, публикувано в YouTube и разпространено във всяка една социална мрежа, актрисата гледа право в камерата и започва да рецитира. Само след няколко секунди лицето ѝ се губи и на екран се появяват различни сцени с жени, които се опитват да угодят на всеки един стереотип.

„Бъди дама, казват. Полата ти е твърде къса, а блузата твърде дълга. Не показвай толкова много тяло. Покрий се. Остави нещо и за въображението. Не бъди провокативна. Мъжете не могат да се контролират. Бъди секси, бъди красива. Просиш си го“, са само част от думите, които Никсън изрича във видеото, което е дълго около 3 минути.

На фона на тези изречения се въртят различни шокиращи сцени, включително на малки момичета, обули токчета, модели с твърде много грим. Феновете забелязаха, че във видеото са включени и актрисата Ванеса Хъджинс, както и Робин Райт, позната от сериала „Къща от карти“. 

„Не бъди твърде дебела, но не бъди и слаба. Яж повече, намали храната. Не яж толкова много. Поръчай си салата. Не яж въглехидрати. Боже, изглеждаш като скелет“, продължава Никсън. Видеото набира огромна популярност и вече е гледано над 2 млн. пъти в YouTube. 

Реакциите обаче са противоречиви. Някои твърдят, че думите не могат да бъдат по-подходящи за времето, в което живеем. Според тях, жените все още са подложени на тези стереотипи и се опитват да бъдат това, което обществото иска от тях. От другата страна обаче застават хората, които мислят, че есето на Камил Реинвил е доста остаряло. 

Синтия Никсън

Снимка: БГНЕС

Синтия Никсън не за първи път се явява в подкрепа правата на жените. Тя споделя, че с героинята си Саманта имат доста общо. „С нея станахме нарицателно за жени, които се надигат, изказват мнението си и се борят за промяна“. През 2018 година актрисата се кандидатира и за губернатор на Ню Йорк, но не успя да вземе победата. 

Синтия Никсън – лесбийка по душа цял живот
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари