IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ няма да плащат за охраната на Хари и Меган

12 април 2020 12 00

Двойката отговори задочно на Доналд Тръмп

БГНЕС

САЩ няма да плащат охраната на принц Хари и съпругата му Меган. Това се казва в официално изявление на американския президент Доналд Тръмп, публикувано в Twitter.

По думите му, той е „голям приятел и почитател на кралицата и Обединеното кралство“, но младото семейство само трябва да поеме разходите за своята сигурност.

„Те трябва да платят“, пише Тръмп по повод преместването на двойката от Канада в Калифорния.

По-късно двойката отговори задочно на Тръмп, като обяви, че не е имала намерение да разчита на американското правителство за своята охрана. След като смятат да прекарват по-голяма част от времето си в Северна Америка, те вече са се спрели на частна фирма, която да ги пази. 

След последния си официален ангажимент във Великобритания, Хари и Меган се върнаха в къщата си в Канада, където се самоизолираха заради коронавируса. Преди няколко седмици обаче източник на вестник „Sun“ посочи, че двамата са си събрали багажа и са заминали за Лос Анджелис с частен самолет. 

Най-вероятно бившата херцогиня на Съсекс е посетила майка си Дория Рагланд, след което са потърсили подходящо място в щата Калифорния, където да се установят. 

От края на месец март Хари и Меган вече не са кралски особи и ще трябва сами да се издържат. Младата майка и актриса получи и първата си работа – тя ще бъде разказвач в продукцията „Слон“ на Disney. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари