IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли говори за коронавируса в тв поредица

5 април 2020 18 00

Актрисата включва темата за пандемията в новия си проект

БГНЕС

Разпространението на коронавируса е тема номер едно в образователната поредица „BBC My World“, която Анджелина Джоли ще води. Първите ѝ епизоди ще представят най-важното за пандемията пред младите хора, като техен изпълнителен продуцент е самата актриса.

Основната цел на предаването, зад което Джоли работи усилено от месеци, е да даде на тийнейджърите над 13-годишна възраст достоверна информация по важни международни теми, както и да анализира историите зад новините.

В началото звездата ще представи интересни истории и разкази на младежи по света, останали изолирани заради заболяването. Тя ще засегне и темата за онлайн обучението, което тепърва ще се развива, тъй като милиони деца по света трябва да се образоват, но не всички имат достъп до интернет.

„Децата по света не са били извън класните стаи за толкова дълго време от Втората световна война насам. Това е нещо, което те ще запомнят. Това е нещо, което дори и по-възрастните поколения не са преживявали. Начинът, по който днешната младеж се справя с тази криза, е уникален. Ние искаме да им осигурим надеждна и адекватна информация – да оспорват всичко, което четат, да търсят фактите в новините и да се учат от опита на съмишлениците си“, пише в официалното прессъобщение по повод старта на поредицата.

В края на януари тази година Анджелина Джоли обяви, че се захваща с ново начинание. Тогава тя изтъкна, че предаването ще се излъчва по „BBC World News“ и има за цел да помогне на младите хора да разпознават фалшивите новини в информационния поток, който ги залива. Заради коронавируса, който е тема номер едно по целия свят в момента, екипът е променил своята концепция и е решил да посвети на нея първите дискусии.

Тийнейджърите ще могат да гледат холивудската звезда и по YouTube. Голяма част от образователните материали ще бъдат споделяни и на сайта на ЮНЕСКО – „Global Education Coalition“.

„Надявам се, че ще помогнем на децата да намерят информацията и инструментите, които са им нужни, за да осъществят промени по проблемите, които са съществени за тях“, коментира преди няколко месеца бившата жена на Брад Пит.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари