IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адвокатът на принцеса Даяна ще защитава Меган

30 април 2020 14 40

Дейвид Шербон е представлявал също сър Елтън Джон и Кейт Мос

Снимка: БГНЕС

Първото изслушване на делото между Меган Маркъл и британските таблоиди се състоя миналата седмица и изглежда, че съпругата на принц Хари е взела доста силно оръжие в своя отбор. Тя е наела адвоката Дейвид Шербон, който е представлявал и покойната принцеса Даяна.

Той ще защитава правата на Меган срещу компанията „Associated Newspapers“, която притежава таблоидите „Daily Mail“ и „Mail on Sunday“. Причината за делото е споделяне на лична информация, нарушаване на личните и авторските права. Освен принцеса Даяна, Шербон е представлявал сър Елтън Джон, Кейт Мос и сър Пол Маккартни.

Меган -

Снимка: БГНЕС

Миналата седмица се появиха съдебни документи, от които става ясно, че Маркъл съди „Mail of Sunday“ затова, че са унижили баща ѝ Томас Маркъл. Изслушването се случи в Лондон, но беше предавано онлайн заради наложените мерки по време на пандемията от коронавирус.

„Заради публичното унижение от вестника, г-н Маркъл е получил сърдечни проблеми на 14 май, за които Меган е разбрала от американските таблоиди, на които баща ѝ е изпратил официално съобщение“, пише Шербон. Именно затова Томас не е успял да присъства на сватбата на дъщеря си, която се състоя на 19 май.

Адвокатът добавя, че „Mail on Sunday“ не са спирали да публикуват неверни информации, с които са се правили опити да се разруши връзката между баща и дъщеря.

Меган и

Снимка: БГНЕС

На делото ще бъде показано и лично писмо на херцогинята, което тя е написала до баща си след сватбата. То беше публикувано в таблоида „Daily Mail“, за което Меган твърди, че е нарушаване на личните права.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари