IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приятели на Меган може да свидетелстват за писмото ѝ до Томас Маркъл

1 май 2020 12 00

Стартира делото на херцозите на Съсекс срещу британските таблоиди

Снимка: БГНЕС

Съдебният процес между херцозите на Съсекс и британските таблоиди набира скорост и се заплита все повече. Напомняме, че принц Хари и Меган Маркъл решиха да съдят четири издания, сред които и „Daily Mail“, публикували личното писмо на херцогинята до нейния баща Томас Маркъл. В своя защита таблоидът заявил, че Меган сама позволява на близки приятели „да знаят подробности около писмото“, а също така предвид кралския ѝ тогава статут, има законен публичен интерес към нея и семейните ѝ отношения.

Маркъл твърди, че нейните приятели, имената на които не назовава, публично са разкрили конфиденциална информация без да я уведомят. Съгласно съдебните документи, херцогинята „не знаела, че нейните приятели са дали интервю на „People“, още повече не очаквала някой да коментира писмото“.

В отговор таблоидът отбелязва, че херцогинята е позволила на близките си да споделят подробности около писмото пред „People“ и затова ги приканва да се явят в съда.

Но не само приятелите на Меган ще трябва да свидетелстват в съда. Тя също може да бъде призована да свидетелства. Адвокатът на Маркъл обясни, че неговата клиентка е готова да предостави необходимите доказателства при всяко от предстоящите изслушвания. Според защитниците ѝ, медийните публикации са злоупотреба с лична информация и са накърнили авторските ѝ права.

Първото изслушване по съдебното дело започна преди дни във Върховния съд в Лондон. Но заради извънредното положение, изслушването е минало с видео, което е съвсем нов метод за разглеждане на дела.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари