IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наоми Кембъл поздрави Сенегал за борбата му с COVID-19

29 април 2020 14 50

Държавата се справя по-добре в сравнение с някои от най-развитите страни

Снимка: БГНЕС

Пандемията от коронавирус продължава да върлува в света и всяка една държава прилага собствени мерки, с които да ограничи разпространението на заразата. Повече от 1/3 от населението на планетата е поставено под някаква форма на изолация, а вече почти два месеца са затворени кина, театри, търговски центрове, училища и детски градини.

В най-големи герои се превърнаха медиците и хората на първа линия, които се опитват да спасят човешки животи. Те получиха подкрепа от всички, изразена чрез ръкопляскания и дарения. Борбата срещу COVID-19 в една страна хвана окото и на супермодела Наоми Кембъл.

Става въпрос за държавата Сенегал, която някак си успява да се справи със заразата много по-добре от най-развитите държави. Към днешна дата заразените с коронавирус там са 823 души, от които 9 са починали, а 296 са излекувани. Голяма заслуга за този успех имат именно лекарите, които работят денонощно, за да спасят населението.

Усилията им бяха забелязани и от Наоми Кембъл, която публикува видео в своя профил в Instagram, с което поздравява страната. „Тази история трябва да бъде чута. Без адекватен здравен бюджет, Сенегал е пример за ефективна борба срещу коронавируса в Африка. Тук 46,7% от населението живее в бедност, но лекарите черпят опити от битката си срещу ебола, за да победят и COVID-19“, пише звездата.

Кембъл сподели видео на телевизия Al Jazeera, в което се говори, че Сенегал разчита на бързи тестове и респиратори, направени на 3D принтери, с които да пребори заразата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари