IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дакота Джонсън: Баба ми живееше с 60 диви животни

3 юни 2020 08 30

Типи Хедрен е отглеждала лъвове и тигри

Снимка: БГНЕС

Ако и вие, както почти целият свят, бяхте привлечени от поредицата „Tiger King“ в началото на карантината, то тази история ще ви се стори доста интересна. Става въпрос за жена, която е истинска звезда както на големия екран, така и сред природата – актрисата Типи Хедрен.

Хедрен е открита от Алфред Хичкок по време на заснемане на телевизионна реклама през 1961 година. Тя получава световно признание за играта си в неговите филми, сред които са трилъра „Птиците“ и драмата „Марни“. Първата лента дори ѝ носи награда „Златен глобус“. Типи е майка на Мелани Грифит и баба на Дакота Джонсън. 

Освен с успешната си филмова кариера, тя става известна и с това, че живее с диви животни, които успява да спаси през 70-те години на миналия век. През 1983 година актрисата основава своя фондация, чиято мисия е да „образова общността относно опасността от домашното отглеждане на екзотични животни“. 

В интервю за шоуто на Греъм Нортън, Джонсън споделя, че по едно време баба ѝ е имала около 60 диви котки. Даже в момента в дома ѝ се разхождат повече от дузина. „Има около 13 или 14 тигри и лъвове. Преди бяха 60, но сега са по-малко“, казва Дакота пред водещия. Актрисата коментира и няколко снимки на баба си, които добиват огромна популярност сред обществото. 

Една от тях е влизането на тигъра през прозореца на кухнята докато Типи говори по телефона. „Това е, което изглежда: тигър, който скача през кухненския ти прозорец“, казва Нортън и Джонсън потвърждава. Водещият също така попита и за друг фотос, на който Хедрен скача в басейн, а кракът ѝ е захапан от лъв.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Breaking News (@breaking.news.usa) on

„Баба не изгуби крака си“, уверява Джонсън. След като животните са пуснати на свобода, Хедрен признава, че е било огромна глупост да позволи на големите котки да се разхождат свободно из къщата ѝ докато тя е вътре със семейството си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари