IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Риана, Тейлър Суифт и други звезди публикуваха черни снимки?

3 юни 2020 10 40

Blackout Tuesday завладя социалните мрежи

Снимка: БГНЕС

Звездите се обединяват, за да изразят подкрепата си към чернокожото общество. Във вторник социалните мрежи бяха залети с черни квадрати, които целяха да привлекат вниманието на всички към случващото се в САЩ и масовите протести след смъртта на Джордж Флойд преди седмица. Мъжът издъхна след като бял полицай го беше притиснал с коляно към земята в продължение на 8 минути.

Всичко започва след като Джамила Томас и Бриана Агуманг създават хаштага #TheShowMustBePaused в отговор на смъртта на Джордж Флойд, Бриона Тейлър, Ахмауд Арбъри и убийството на други чернокожи мъже, жени и деца от страна на полицията. Според сайта на инициативата, движението иска да спре расизма и да промени неравенството в страната. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FEИTY (@fenty) on

Дамите, които работят като музикални продуценти, заявиха, че няма да изпълняват професионалните си задължения на 2 юни и помолиха лидерите на други индустрии да направят същото. „Това е ден, в който трябва да се погрижим за честността и да поискаме промяна за отношението към чернокожите“, пише в сайта на организацията.

Движението много бързо набра сила и скоро всичко се случваше в социалните мрежи. Звезди и обикновени граждани започнаха да споделят черни квадрати в знак на солидарност и обявиха, че няма да публикуват нищо друго до края на деня. Риана, както и нейният бранд Fenty, бяха едни от първите, които спряха дейността си за 24 часа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

„Няма да останем безгласни и няма да гледаме отстрани“, пише в официално съобщение на марката. Оттам добавят, че борбата срещу расизма не се нуждае само от дарения и окуражаващи думи, а изисква действия и твърда позиция. Fenty обяви, че затваря всички свои бизнеси по света за един ден, за да покаже подкрепа към своите чернокожи служители, приятели, семейства и колеги.

Тейлър Суифт, Идрис Елба, Кайли Дженър, Джейми Фокс, Опра, Блейк Лайвли, Джесика Алба и още много звезди последваха примера на Риана и поставиха черни квадрати в социалните си профили. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари