IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият съпруг на Джоан Роулинг: Удрял съм ѝ шамар, но нямаше домашно насилие

15 юни 2020 08 30

Хорхе Арантес отрече думите на писателката

Снимка: БГНЕС

През последните дни Джоан Роулинг се намира в епицентъра на грандиозен скандал, заради своите нееднозначни изказвания. Авторката на поредицата за Хари Потър обиди трансджендърите с хомофобско изказване. Тя изрази мнение, че жената е пол, даден от природата, а не самоидентификация.

В конфликта се включи и Даниел Радклиф, изиграл Потър, който не подкрепи Роулинг. Актьорът изказа извинение и подчерта, че „трансджендърните жени са жени“. Тази позиция зае и Еди Рейдмен, участвал във „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ и номиниран за „Оскар“ за главната роля на „Момичето от Дания“.

Към тях се присъедини и Ема Уотсън, изиграла Хърмаяни. „Трансджендърите, които се считат за такива заслужават живот без постоянни въпроси или указания, че не са тези, за които казват, че са.“

Джоан Роулинг, след множество обвинения в трансфобия, се опита да се оправдае, но като че ли само влоши нещата. Писателката публикува изявление на официалния си уебсайт, в което не само обясни позицията си, но и призна, че е станала жертва на домашно насилие по време на първия си брак. „Като всички жертви на сексуален тормоз, аз не чувствам нищо друго освен съпричастност и солидарност с транссексуалните жени, които са били малтретирани от мъже“, написа тя.

Бившият съпруг на писателката шумно реагира на думите ѝ. Хорхе Арантес беше възмутен от изказването на бившата си съпруга. Арантес отрече информация за проявата на домашно насилие от негова страна, но веднага призна, че може би е нанесъл шамар върху лицето на жена си.

„Нямаше домашно насилие или сексуално насилие“, заяви Хорхе пред журналисти в „Daily Mail“. „Да, ударих я, но това не беше злоупотреба.“

Джоан Ролинг и португалският журналист Хорхе Арантес сключиха брак на 16 октомври 1992 г., а дъщеря им Джесика Изабел е родена на 27 юли 1993 г. По-рано Роулинг имаше спонтанен аборт. Двойката се раздели на 17 ноември 1993 г., 13 месеца след сватбата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари