IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Радклиф застана срещу Дж. К. Роулинг

9 юни 2020 10 40

Актьорът, който изигра Хари Потър, не подкрепи създателката на магическата история

Снимка: БГНЕС

Даниел Радклиф изказа мнение по скандала с Дж. К. Роулинг. Авторката беше нападната в социалните мрежи заради коментари относно транссексуалните. Някои от феновете и потребителите заявиха, че писателката, създала поредицата за Хари Потър, само се прави на защитничка на хората с различна сексуална ориентация, но в действителност е хомофоб.

В кратко есе, изпратено до „Trevor Project“ и публикувано в понеделник, Радклиф пише, че думите му могат да започнат вътрешна война между него и Роулинг. 30-годишният актьор, който изигра Хари Потър във всичките осем филма, заяви, че това не го интересува и това не е най-важното в момента. Той иска да покаже на феновете си, че застава зад ЛГБТ общността и приема всеки един човек, независимо от неговата сексуална ориентация.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Radcliffe (@thedanielradcliffe) on

„Транссексуалните жени са жени. Всяко друго твърдение изтрива самоличността и самочувствието на транссексуалните хора и се противопоставя на всяко мнение, което е дадено от професионалисти и лекари, разбиращи много повече по тази тема от Джо или мен“, казва Радклиф. Той допълва, че 78% от транссексуалните и небинарните младежи съобщават, че са обект на дискриминация заради своята полова идентичност.

„Ясно е, че трябва да направим повече, за да подкрепим транссексуалните и небинарните хора, да не обезценяваме самоличността им и да не им причиняваме допълнителни вреди“, казва актьорът. Той допълва, че все още се учи как да бъде по-добър поддръжник на ЛГБТ общността и насърчи всички фенове да се присъединят към „Trevor Project“ и да научат нещо за различната сексуална ориентация.

Радклиф също така посъветва феновете на историите за „Хари Потър“ да не заклеймяват поредицата само заради коментарите на Роулинг. „Към всички хора, които смятат, че срещата им с книгите е била опетнена, съжалявам за болката, причинена от тези коментари. Силно се надявам да не забравите магията, която тези книги са създали“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Radcliffe (@thedanielradcliffe) on

Звездата казва, че именно романите са ни научили, че любовта е най-голямата сила на света, способна да превъзмогне всичко. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари