IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даниел Радклиф обвинява „Хари Потър“ за проблемите си с алкохола

18 март 2020 09 00

Актьорът изигра момчето магьосник в поредицата

Снимка: Getty

Познаваме Даниел Радклиф като „Момчето, което оживя“, „Момчето с белега“ и „Момчето магьосник“. Той влиза в ролята на Хари Потър в едноименната поредица, направена по романите на Дж.К.Роулинг. Осемте филма се превърнаха в истински фурор сред малки и големи, а книгите са преведени на повече от 150 езика.

За публиката приключенията на Хари, Рон и Хърмаяни бяха повече от забавни и интересни, но не такава е била ситуацията със самия Радклиф. Звездата споделя, че славата не му е понесла особено добре и дори обвинява магическата поредица за проблемите си с алкохола.

Даниел Радклиф

Снимка: Getty

Актьорът гостува в предаването „Desert Island Discs“ по BBC Radio 4 и признава, че напрежението е било толкова голямо, че единствено алкохолът е бил спасението. Той добавя, че много от хората му са се подигравали и това също го е тласнало към чашката.

„Моят начин да се справя със ситуацията беше да се напия колкото мога повече. Правех го в продължение на години“, казва Радклиф пред водещата Лорън Лавърн.

Признава, че жаждата за алкохол се е засилила още повече, когато „Хари Потър“ е бил към своя край и малко след него. Тогава в ума на Даниел се настанява паниката, че не знае с какво да се захване и не се е чувствал добре в кожата си.

Всичко обаче се променя през 2010 година, когато Радклиф решава да се откаже от порока и да започне нов живот. На помощ идват приятелите и семейството му, както и част от колегите, с които работи по различни проекти.

Актьорът признава, че именно те са му дали нова перспектива за живота и са били до него през тези мрачни времена.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари