IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кание Уест: Ще се кандидатирам за президент на САЩ

6 юли 2020 11 00

Рапърът обяви намерението си на 4 юли

Снимка: БГНЕС

Кание Уест влиза в битката за Белия дом!

Рапърът обяви намерението си да се кандидатира за президент, публикувайки съобщение в социалните мрежи навръх националния празник на САЩ. На 4 юли той заяви, че сега американците трябва да бъдат обединени, да вярват в Бога и заедно с Него да създадат ново бъдеще.

Съпругата му Ким Кардашян и останалите членове от клана Кардашян-Дженър все още не са коментирали темата, но Илон Мъск побърза да изкаже своята подкрепа към Уест. Собственикът на „Тесла“ коментира публикацията на рапъра и заяви, че гласът му ще отиде за него. „Имаш цялата ми подкрепа“.

Това не е първият път, в който Кание казва, че ще се кандидатира за президент на САЩ. През 2015 година, по време на музикалните награди на MTV той обяви, че има планове да се впусне в борбата за Белия дом. През 2018-а обаче, след като застана плътно зад Доналд Тръмп, звездата се отказа от президентските си амбиции.

„Очите ми са широко отворени и осъзнах, че преди съм казвал неща, в които не вярвам. Дистанцирам се от политиката и се фокусирам върху кариерата си“, написа тогава Кание. Но само година по-късно той отново промени мнението си и заяви, че все пак ще започне президентска кампания, но през 2024-а. 

„Когато се кандидатирам за президент през 2024 година, ще сме създали толкова работни места, че няма нужда да правя промени“. Явно рапърът няма търпение за поста, защото избързва с цели 4 години. Само времето ще покаже дали този път Кание Уест е сериозен в намеренията си. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари