IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл проговори по делото срещу таблоидите

23 юли 2020 08 30

Тя се опита да защити приятелите си

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл най-накрая проговори по делото, което води срещу британския таблоид Mail on Sunday и неговата издателска къща. Причината за решението ѝ е искането на вестника да разкрие идентичността на пет приятели, които анонимно са защитили херцогинята в статия, публикувана в People. Материалът беше публикуван миналата година.

Съпругата на принц Хари изпрати официално съобщение до съда, където вече няколко месеца се води дело между нея и Mail on Sunday. Всичко започна, когато изданието публикува личното писмо на Маркъл, което тя изпраща до баща си Томас Маркъл през август 2018 година, само три месеца след кралската сватба. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

Херцогинята сега твърди, че вестникът се опитва да постави приятелите ѝ, които са обикновени граждани, на съдебната скамейка. В своя защита, Mail on Sunday твърди, че един от хората, говорили пред People вече е признал за съществуването на писмото. В показанията, достъпени от вестник The Telegraph, се казва, че обвиняемият се опитва да привлече вниманието към приятелите на Меган, за да може да се измъкне от отговорност.

„Това са пет жени, които не са подсъдими, както и аз... Всяка една от тези жени е обикновен гражданин, млада майка и всяка една от тях заслужава да има лично пространство. Съдът и Mail on Sunday имат техните имена, но те не трябва да бъдат разгласявани публично“, казва Меган. Тя добавя, че подсъдимата медия си играе с истински животи и съдби. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

Херцогинята помоли съдът да отхвърли иска на Mail on Sunday и да запази имената в тайна. Говорител на изданието казва, че показанията на приятелите са от изключително значение за делото и имената им трябва да бъдат разкрити. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари