IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен със зелена акция за рождения ден

20 юли 2020 17 50

Красавицата навършва 40 години

БГНЕС

Жизел Бюндхен подема зелена акция. На 20 юли моделът става на 40 години и по този повод със семейството си желае да допринесе за природата, като засади 40 000 дръвчета в горите на Амазония. 

„Както някои от вас знаят, рожденият ми ден идва на 20 юли. И  той няма да е както всеки друг! Не мога да повярвам, че навършвам 40 години!“, написа тя в Instagram през уикенда. 

Бюндхен споделя, че започва нова страница от своя живот и за първи път иска да похарчи парите си не за шумно парти, а за нещо смислено, с което да даде пример на своите деца и много хора около нея. 

В своя профил Жизел качи няколко снимки, на които със съпруга си Том Брейди и децата им – Бенджамин и Вивиан, засаждат малко дръвче. 

С публикацията си моделът изтъкна, че от години участва в най-различни проекти, свързани с природата и не сади дървета за първи път през живота си. По думите ѝ, по този начин тя най-добре може да се свърже с „майката Земя“. 

Тъй като заради пандемията Бюндхен не може да пътува до Бразилия, тя търси други начини, по които да засади 40 000 дръвчета там. 

„Вече разговарях със семейството и приятелите си. Всички те ще ми дадат фиданки вместо подаръци“, коментира още тя. 

Наскоро Жизел Бюндхен разказа, че се старае да води природосъобразен начин на живот и да учи децата си на това, че е важно да рециклират и използват колкото се може по-малко пластмаса в своето ежедневие. 

„Като семейство ние имаме своите бутилки за многократна употреба, а децата разбират, че пластмасата за еднократна употреба наистина „наранява“ нашата планета“, казва тя и е щастлива от факта, че момченцето и момичето говорят с приятелите си на тази тема. 

Бившият модел на Victoria's Secret споделя още пред списание Marie Claire, че пазарувайки винаги си носи своя текстилна торбичка, с което допринася за намаляване използването на найлоновите. Освен това се старае да пазарува повече продукти от по-малки ферми и производители. 

„Обичам да виждам децата си как се вълнуват, когато намерят свежи яйца в нашия кокошарник или прибират зеленчуците от нашата градина“, разказва още тя. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари