IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Властите в Малта ядосани на принц Джордж

4 октомври 2020 10 30

Синът на Кейт Мидълтън и принц Уилям получи подарък, който най-вероятно ще трябва да върне

Снимка: БГНЕС

Сър Дейвид Атънбъро наскоро се срещна с Кейт Мидълтън, принц Уилям и техните три деца. Разбира се, той не дойде при херцозите с празни ръце, а беше приготвил специален подарък за принц Джордж.

Най-големият син на Уилям и Кейт получи огромен зъб от акула, който Атънбъро намира, когато е на семейна почивка в Малта през 60-те години на миналия век. Според историци, зъбът е на около 23 млн. години, доста стар дори за семейство, чието потекло може да бъде проследено чак до IX век. Херцозите на Кеймбридж публикуваха няколко снимки от срещата, която включваше и частна прожекция на последния документален филм на Атънбъро.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) on

И макар че публикацията бързо събра повече от милион харесвания, има хора, които не са доволни от нея. Министърът на културата на Малта – Хосе Ерера, в момента разглежда казуса с акуловия зъб, за да реши дали той трябва да бъде върнат в страната. „Има някои артефакти, които са важни за малтийското природно наследство и които са се озовали в чужбина и трябва да бъдат върнати“, казва Ерера пред Times of Malta.

Той добави, че невинаги се обръща внимание на исторически и художествени предмети от миналото, скоро това може да се промени. Въпреки че планът за прибиране на зъба все още не е разкрит пред пресата, Ерера обеща, че скоро ще задвижи нещата. 

Ако министърът успее да намери начин за връщане на вкаменелостите, то Кейт и Уилям ще трябва да проведат доста сериозен разговор със сина си. Принц Джордж е голям фен на Дейвид Атънбъро и неговата работа и със сигурност е бил впечатлен от персоналния подарък.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Гост ( преди 3 години )
Твърде бавно реагирате. Оставиха му го.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар