IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет II с нов официален портрет

21 октомври 2020 11 00

Тиарата й се завръща след месеци отсъствие

Снимка: БГНЕС

Последния път, когато видяхме кралица Елизабет II да носи тиара, беше преди няколко месеца, но чакането си заслужаваше. 

В петък канадското правителство сподели нова снимка на 94-годишния монарх, заснет специално за Британската общност. Кралицата е облечена в бяла рокля, украсена с канадски символи като Ордена за Суверен на Канада и Ордена за военни заслуги. Медалите обаче не са тези, които хванаха окото на феновете.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II (Fan Page) (@hm.queenelizabeth) on

Всички погледи бяха насочени към тиарата на Елизабет II, на която има диаманти и сапфир. Бижутата на монарха също не останаха незабележими. Огърлицата и обеците са познати като „Викторианския комплект на крал Джордж VI“, дадени на кралицата като сватбен подарък от баща ѝ през 1947 година. Според историци, бижутата датират от средата на 1800-та година, а гривната е направена през 1960-а. 

Огърлицата, обеците и гривната имат връзка с Канада, тъй като кралицата ги носи по време на кралското си пътуване до страната през 1990 година. Върху главата на Елизабет II блести белгийска сапфирена диадема, изработена от сапфирено колие от XIX век, което е принадлежало на принцеса Луиза от Сакс-Кобург и Гота. Тя често комбинирала тиарата със сапфирени бижута.

Новият портрет на кралицата е заснет в замъка Уиндзор през март 2019 година от кралския фотограф Крис Джаксън. Снимката беше споделена само ден след първия ангажимент на Елизабет II от началото на пандемията. Монархът и принц Уилям посетиха тайна лаборатория, за да поздравят екипа, който работи по спасяването на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, след като двамата бяха отровени с Новичок. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II UK ?? (@queenelizabethiiuk) on

За излизането кралицата не носеше тиарата си, но пък се появи с друга запазена марка – голямата си шапка. Всъщност, кашмиреното палто и шапката са същите, които Елизабет носеше през март миналата година, когато беше на кралско посещение Кейт Мидълтън. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Сим ( преди 3 години )
Дреме ми за нея! Да ня я мислим, тя си има корона.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар